5 Mooie wandelroutes nabij Leukerbad

Leukerbad is een prachtige plek om te wandelen en biedt een verscheidenheid aan wandelroutes voor alle niveaus. Of u nu op zoek bent naar een ontspannen wandeling door de natuur of een meer uitdagende tocht door de bergen, er is voor ieder wat wils. Op deze pagina nemen we 5 mooie wandelroutes nabij Leukerbad met u door. Natuurlijk zijn er nog tal van andere en minder populaire paden te bewandelen.

  1. Gemmipass
  2. Torrentweg
  3. Daubensee
  4. Lötschental
  5. Augstbordhorn

Er is tevens vastgoed in Leukerbad verkrijgbaar. Zo zijn er diverse appartementen in Wellness Residence Hubel verkrijgbaar. Al vanaf 209.000 euro bent u eigenaar van een woning in deze schitterende regio. Meer weten? Vraag een brochure aan of neem direct contact met ons op voor een informatie- of adviesgesprek.

Mooie wandelroutes nabij Leukerbad

1.) Gemmipass

De Gemmipass wandelroute is een mooie wandelroute bij Leukerbad, Zwitserland. Tijdens de route geniet u van spectaculair uitzichten op de Alpen. De wandeling begint bij het bergstation van de kabelbaan en duurt ongeveer 2 uur.

Tijdens de wandeling zult u door weelderige groene valleien en langs beekjes en watervallen wandelen. De route loopt geleidelijk omhoog en biedt een adembenemend uitzicht op de omliggende bergen.

De top van de Gemmipass ligt op 2.322 meter boven de zeespiegel en biedt een panoramisch uitzicht op de omliggende bergketens. Op de top is er ook een gezellig berghotel waar u kunt uitrusten en genieten van de prachtige omgeving.

De Gemmipass wandelroute is geschikt voor wandelaars van alle niveaus en is eenvoudig te bereiken per kabelbaan. Het is een must-see attractie voor iedereen die van wandelen en de natuur houdt.

2.) Torrentweg

De route begint bij het bergstation van de Torrent-kabelbaan en loopt langs de rivier de Dala. Tijdens de wandeling zult u langs prachtige watervallen en door weelderige groene valleien wandelen. Het pad is goed onderhouden en is goed te doen voor wandelaars van alle niveaus.

Vanuit diverse uitkijkpunten geniet u onderweg van prachtige vergezichten op de omliggende bergwanden en vallei. De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur en is bereikbaar per kabelbaan.

De Torrentweg wandelroute is perfect voor een korte wandeltocht. Zoekt u meer uitdaging? Dan is de Torrent Alp ook te beklimmen en bereikt u misschien wel het mooiste panoramapunt van de regio.

3.) Daubensee:

Deze wandeling duurt ongeveer 2 uur en leidt u naar het kristalheldere Daubensee-meer. Onderweg passeert u stromende bergbeken, traditionele Zwitserse Chalets en prachtige Alpenweide. Op diverse panoramapunten kunt u even uitrusten en genieten van de waanzinnig mooie omgeving.

Eenmaal aangekomen bij het Daubensee-meer zult u versteld staan van de schoonheid van het turquoise water omringd door majestueuze bergpieken. Deze plek is waanzinnig mooi en absoluut een plek om even tot rust te komen.

De wandeling is geschikt voor wandelaars van alle niveaus en is een geweldige optie voor mensen die op zoek zijn naar een ontspannende en schilderachtige wandelervaring.

Absolute must-see voor iedereen die een bezoek brengt aan Leukerbad.

4.) Lötschental

De Lötschental wandelroute is een onvergetelijke wandelervaring in het hart van de Zwitserse Alpen. De route begint in het dorp Kippel en loopt door het prachtige Lötschental, een afgelegen vallei die bekend staat om zijn ongerepte natuur en spectaculaire uitzichten.

Tijdens de wandeling wandelt u langs prachtige bergmeren, beken en watervallen. Het pad voert u door alpenweiden en bossen vol met wilde bloemen en dieren.

De route is geschikt voor ervaren wandelaars, aangezien het pad op sommige plekken steil en rotsachtig kan zijn. Maar het uitzicht op de omliggende bergtoppen maakt de inspanning meer dan de moeite waard.

5.) Augstbordhorn

De Augstbordhorn wandelroute is een uitdagende maar belonende wandeltocht in de buurt van het dorpje Brig, Zwitserland. De wandeling begint in het schilderachtige dorpje Törbel en loopt door weelderige alpenweiden en bossen voordat u de top van de Augstbordhorn bereikt.

De klim naar de top van de Augstbordhorn is pittig, maar het uitzicht op de omliggende bergen en valleien maakt het de moeite waard. u zult versteld staan van het panoramische uitzicht over de Matterhorn, Monte Rosa en de Rhône-vallei.

De wandeling duurt ongeveer 6 uur en is geschikt voor ervaren wandelaars. Het is belangrijk om voldoende water en eten mee te nemen, aangezien er onderweg geen voorzieningen zijn.