Beleggen in Zwitserland

Als Zwitserse organisatie zijn wij reeds 15 jaar actief op het gebied van vastgoed in Zwitserland. Onze rol in de Zwitserse markt speelt een unieke rol bij de aankoop van een (tweede) huis voor niet-Zwitsers ingezeten. Met de lage spaarrentes en hoge inflatie kan het raadzaam zijn om vermogen te beleggen in Zwitserland.

Contact met FIRST.

Al jaren kent de vastgoedmarkt een stabiel rendement. Daarbij kan je momenteel in Zwitserland beleggen in combinatie met hotelconcept, vast rendement en/of verhuurmogelijkheden. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op of plan een informatiegesprek.

Belegging in Zwitserland

Telefoon: +41(0)317770042 of e-mail: info@fp.ag

Beleggen in Zwitsers vastgoed

Investeer in de veilige haven van Europa, een sterke onafhankelijke munt en een prachtige vakantieland. Met projecten in alle delen van Zwitserland bieden wij voor elke wens en situatie een passende belegging.

Naast een veilige belegging kent Zwitserland diverse fiscale voordelen voor o.a. vermogens-, inkomsten- en erfbelasting. Als specialist vertellen we u hier graag alles over, zodat u optimaal rendement verkrijgt uit uw vermogen.

Waarom beleggen in Zwitserland?

  • Stabiel politiek klimaat
  • Sterk ontwikkelde banksector en valuta
  • Aantrekkelijke vakantiebestemming
  • Zeer hoge levenskwaliteit

Vastgoed Belegging Zwitserland

Belegging in Zwitserland financieren

Ook financiering van een vastgoedbelegging behoort tot de opties. Zwitserland kent een lage rente van ongeveer 1% afhankelijk van de geselecteerde bank en hypotheek. Een hypotheek is af te sluiten voor 5 tot 35 jaar met de voorwaarden dat deze voor het 70e levensjaar is afbetaald.

Vanzelfsprekend kijkt de bank naar verplichtingen in het land van herkomst, zoals een hypotheek, huur, leningen, alimentatie en (openstaande) schulden. Tevens wordt ter behoeve van de financiële status gekeken naar een bewijs van vermogen, inkomen, pensioen en beleggingen.

Een vraag of begeleiding nodig? Voor een soepel verloop helpen wij graag in het proces.

Meer informatie?

Maak gebruik van het contactformulier of neem direct contact op via:

FAQ: beleggen Zwitserland

Als niet Zwitser beleggen in Zwitserland kopen?

Als niet-Zwitser is het niet altijd toegestaan om te investeren in vastgoed. Dit is wettelijk vastgelegd middels de Lex Koller wetgeving. Deze zelfde wetgeving reguleert ook meteen de uitzonderingen hierop. Jaarlijks worden 1.500 ontheffingen verdeeld over de 26 kantons. Graag leggen wij u uit hoe het precies in zijn werk gaat. In elk geval is het aanbod op onze site 100% voorzien van deze ontheffing. Aan deze ontheffing zijn ook beperkingen verbonden, namelijk: - Maximaal bewoonbare woonoppervlak 200m2 - Maximale grootte grondstuk in volledig eigendom 1000 m2.

Hypotheek voor onroerend goed in Zwitserland?

Er zijn diverse methodes voor de financiering van onroerend goed in Zwitserland, dan wel in combinatie met vermogensbeheer. Een vuistregel is dat de banken bereid zijn tot 60% van een tweede woning te financieren. Let op! Uitsluitend in Zwitserland gevestigde banken mogen een hypotheek verstrekken voor Zwitsers vastgoed.

Kan ik in Zwitserland wonen / werken?

Indien u een inwoner bent van de Europese Unie of EFTA land, kunt u zich vestigen in Zwitserland indien u bijv. kunt aantonen een dienstverband te hebben resp. inkomen te hebben in Zwitserland.

Mag ik mijn belegging in Zwitserland verhuren?

Het is toegestaan om vastgoed in Zwitserland te verhuren aan toeristen. U mag de woning echter niet verhuren aan vaste bewoners. Dit om speculatie op de woningmarkt van 'buitenaf' te voorkomen.