Huis kopen in Zwitserland

Veilig investeren en een huis kopen in Zwitserland? Naast heerlijke chocolade en wereldberoemde horloges kent Zwitserland pure natuur, politieke stabiliteit en een zeer hoge levenskwaliteit. Hiermee behoort de Zwitserse huizenmarkt tot één van de meest solide markten ter wereld. Een belangrijke eigenschap voor zowel vastgoed investeringen als een tweede huis of vakantiewoning.

Contact met FIRST.

Een huis kopen in Zwitserland kan complexer zijn dan elders. Je bent als buitenlander namelijk gebonden aan de (lokale) wet- en regelgevingen. FIRST. kent deze als geen ander en begeleidt dagelijks bij de realisatie van dromen en projecten. Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag een kort informatiegesprek aan of neem direct contact met ons op. Kijk ook even tussen ons aanbod in Zwitserland met direct beschikbare huizen.

huizen te koop in Zwitserland

Huis kopen in Zwitserland met FIRST.

De aankoop van een huis in Zwitserland is buitengewoon interessant voor vastgoed investeringen, vakantiehuizen en permanente woningen. FIRST. begeleidt u van A tot Z en ontvangt u graag bij één van de accommodaties in Zwitserland op locatie. Zo kunnen wij diverse woningen, appartementen of resorts tonen.

Net zo enthousiast? Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op! Wij heten u van harte welkom bij ons kantoor in Amsterdam of direct op locatie in Zwitserland.

Investeer in Huis Zwitserland

Huizen in Zwitserland van FIRST.

Alle aangeboden (vakantie)huizen van FIRST. voldoen aan de gestelde eisen voor buitenlanders. In het aanbod vindt u zowel individuele huizen als huizen die onderdeel zijn van een luxe resort. Verlangt u ook naar een huis met prachtig uitzicht op de pure natuur in Zwitserland? Kom uw droom verwezenlijken bij FIRST. Wij begeleiden zowel op juridisch, als fiscaal en notarieel vlak. FIRST. is actief in diverse steden:

  • Leukerbad
  • Andermatt
  • Kandersteg
  • Meiringen
  • Luzern
  • Walensee / Unterterzen:
  • Bissone / Lugano
  • Davos
  • Locarno
  • Grindelwald

Wilt u een huis in Zwitserland kopen en benieuwd naar de mogelijkheden? FIRST. is een Zwitsers bedrijf met wortels in zowel Nederland. Hierdoor informeren wij u in beide landen m.b.t. investeren in Zwitsers (luxe) vastgoed. 

We vertellen u alles over de huidige projecten en beschikbare woningen. Waarna we een inspectiereis maken om de woning op locatie te bezichtigen. Bij interesse begeleiden wij in het hele traject, zodat de aankoop van uw woning soepel verloopt.

Woning kopen in Zwitserland

FIRST. in de media

Bekend van diverse TV-programma's, beurzen en Masters of LXRY is FIRST. uniek en specialist op de Zwitserse markt. Mede door onze inzet is er een speciale wet ontwikkeld die de toegankelijkheid voor het hebben van een tweede huis als buitenlander vereenvoudigd.

Naast de aan- en verkoop van huizen zijn wij tevens leidend partner bij de ontwikkeling van totaalprojecten als hotels of luxe vakantieresorts. Met ruim 10 jaar ervaring zijn wij de aangewezen partij voor vastgoed (projecten) in Zwitserland.


Meer informatie?

Maak gebruik van het contactformulier of neem direct contact op via:

FAQ: Vastgoed in Zwitserland

Als niet Zwitser een huis kopen in Zwitserland?

In Zwitserland is het niet toegestaan om onroerend goed met woonbestemming te kopen als niet Zwitsers ingezetene. Dit is wettelijk vastgelegd middels de Lex Koller wetgeving. Deze zelfde wetgeving reguleert ook meteen de uitzonderingen hierop. Jaarlijks worden 1.500 ontheffingen verdeeld over de 26 kantons. Graag informeren wij u over de mogelijkheden van het kopen van een huis in Zwitserland. In elk geval is het aanbod op onze site 100% voorzien van deze ontheffing. Aan deze ontheffing zijn ook beperkingen verbonden nl:

- Maximaal bewoonbare woonoppervlak 200m2

- Maximale grootte grondstuk in volledig eigendom 1000 m2.

Hypotheek voor huis in Zwitserland?

Ja, er zijn diverse manieren voor financieren dan wel in combinatie met vermogensbeheer. Een vuistregel is dat de banken bereid zijn tot 60% van een tweede woning te financieren. Let op! uitsluitend in Zwitserland gevestigde banken mogen een hypotheek verstrekken voor een huis in Zwitserland.

In Zwitserland wonen / werken?

Indien u een inwoner bent van de Europese Unie of EFTA land, kunt u zich vestigen in Zwitserland indien u bijv. kunt aantonen een dienstverband te hebben resp. inkomen te hebben in Zwitserland.

Mag ik verhuren?

Het is toegestaan om een huis in Zwitserland te verhuren aan toeristen. Het is niet toegestaan te verhuren aan vaste bewoners. Dit om speculatie op de woningmarkt van 'buitenaf' te voorkomen.