Huizen te koop in Zwitserland

Zwitserland is mooi, rustgevend en authentiek. Veel Nederlanders kiezen daarom voor een tweede huis of vakantiewoning in de veilige have van Europa, maar waar moet je op letten? Zijn er mogelijkheden voor financiering? Hoe zit het met de wet- en regelgeving als niet-Zwitser? Als specialist beantwoorden we al jouw vragen en ondersteunen in het hele traject.

Contact met FIRST.

Er zijn huizen te koop in Zwitserland van de idyllische bergmeren in de Alpen tot aan het Meer van Geneve. Evenals bij de aankoop van een huis in Nederland, is het raadzaam om een specialist te raadplegen. Ook het vinden van een woning kan lastig zijn. FIRST. heeft ruim 15 jaar ervaring en kent de pareltjes op de markt.

Huizen te koop Zwitserland

Telefoon: +41(0)317770042 of e-mail: info@fp.ag

Huis te koop in Zwitserland?

Ook voor buitenlanders staan huizen te koop in Zwitserland. Met een vestiging in Nederland en Zwitserland zijn wij in beide landen actief. Zo informeren wij in eigen land en tonen wij de woning op locatie. Ontdek (vakantie)huizen omringt door pure natuur en blauwe bergmeren in combinatie met een zeer hoge levenskwaliteit.

Het beschikbare onroerend goed is te gebruiken als permanente verblijfplaats, als vakantiewoning of voor verhuur. Als specialist werken wij samen met diverse partners voor o.a. financiering en notariële activiteiten.

Huis Zwitserland te koop

Verkoopprocedure vastgoed in Zwitserland

Per regio kan de aan- of verkoopprocedure van vastgoed verschillen. In het algemeen verloopt het proces echter als volgt:

Aankoopintentie

Wanneer een koper serieuze interesse heeft, volgt een intentieverklaring. De intentieverklaring bestaat uit afspraken, voorwaarden en een bod op de woning. Na aanvaarding van het bod en de gestelde voorwaarden volgt (meestal) een voorschot.

Voorlopige overeenkomst

Evenals in Nederland volgt na het bod een voorlopige aankoop overeenkomst. Hierin geven beide partijen akkoord op de prijs, tijdslimieten en voorwaarden. De voorlopige overeenkomst is in veel gevallen niet bindend, mits bekrachtigd door een notaris.

Overdracht

Voor de overdracht van de woning is een notaris wettelijk verplicht en maakt de aan- of verkoop uiteindelijk definitief.

Interesse?

Meer informatie, interesse of een vraag? Neem contact met ons op.

FAQ: Huis in Zwitserland

Als niet Zwitser een huis kopen in Zwitserland?

Als niet-Zwitser is het niet altijd toegestaan om vastgoed in Zwitserland te kopen. Dit is wettelijk vastgelegd middels de Lex Koller wetgeving. Deze zelfde wetgeving reguleert ook meteen de uitzonderingen hierop. Jaarlijks worden 1.500 ontheffingen verdeeld over de 26 kantons. Graag leggen wij u uit hoe het precies in zijn werk gaat. In elk geval is het aanbod op onze site 100% voorzien van deze ontheffing. Aan deze ontheffing zijn ook beperkingen verbonden, namelijk: - Maximaal bewoonbare woonoppervlak 200m2 - Maximale grootte grondstuk in volledig eigendom 1000 m2.

Hypotheek voor huis in Zwitserland?

Er zijn diverse methodes voor de financiering van een huis in Zwitserland, dan wel in combinatie met vermogensbeheer. Een vuistregel is dat de banken bereid zijn tot 60% van een tweede woning te financieren. Let op! Uitsluitend in Zwitserland gevestigde banken mogen een hypotheek verstrekken voor Zwitsers vastgoed.

Kan ik in Zwitserland wonen / werken?

Indien u een inwoner bent van de Europese Unie of EFTA land, kunt u zich vestigen in Zwitserland indien u bijv. kunt aantonen een dienstverband te hebben resp. inkomen te hebben in Zwitserland.

Mag ik vastgoed in Zwitserland verhuren?

Het is toegestaan om een huis te kopen in Zwitserland en deze vervolgens te verhuren aan toeristen. U mag de woning echter niet verhuren aan vaste bewoners. Dit om speculatie op de woningmarkt van 'buitenaf' te voorkomen.