Huizen te koop in Zwitserland

Zwitserland is mooi, rustgevend en authentiek. Veel Nederlanders kiezen daarom voor een tweede huis of vakantiewoning in de veilige have van Europa, maar waar moet je op letten? Zijn er mogelijkheden voor financiering? Hoe zit het met de wet- en regelgeving als niet-Zwitser? Als specialist beantwoorden we al jouw vragen en ondersteunen in het hele traject.

Contact met FIRST.

Er zijn huizen te koop in Zwitserland van de idyllische bergmeren in de Alpen tot aan het Meer van Geneve. Evenals bij de aankoop van een huis in Nederland, is het raadzaam om een specialist te raadplegen. Ook het vinden van een woning kan lastig zijn. FIRST. heeft ruim 15 jaar ervaring en kent de pareltjes op de markt.

Huis te koop in Zwitserland?

Ook voor buitenlanders staan huizen te koop in Zwitserland. Met een vestiging in Nederland en Zwitserland zijn wij in beide landen actief. Zo informeren wij in eigen land en tonen wij de woning op locatie. Ontdek (vakantie)huizen omringt door pure natuur en blauwe bergmeren in combinatie met een zeer hoge levenskwaliteit.

Het beschikbare onroerend goed is te gebruiken als permanente verblijfplaats, als vakantiewoning of voor verhuur. Als specialist werken wij samen met diverse partners voor o.a. financiering en notariële activiteiten.

Verkoopprocedure vastgoed in Zwitserland

Per regio kan de aan- of verkoopprocedure van vastgoed verschillen. In het algemeen verloopt het proces echter als volgt:

Aankoopintentie

Wanneer een koper serieuze interesse heeft, volgt een intentieverklaring. De intentieverklaring bestaat uit afspraken, voorwaarden en een bot op de woning. Na aanvaarding van het bot en de gestelde voorwaarden volgt (meestal) een voorschot.

Voorlopige overeenkomst

Evenals in Nederland volgt na het bot een voorlopige aankoop overeenkomst. Hierin geven beide partijen akkoord op de prijs, tijdslimieten en voorwaarden. De voorlopige overeenkomst is in veel gevallen niet bindend, mits bekrachtigd door een notaris.

Overdracht

Voor de overdracht van de woning is een notaris wettelijk verplicht en maakt de aan- of verkoop uiteindelijk definitief.

Interesse?

Meer informatie, interesse of een vraag? Neem contact met ons op.