Makelaar Davos

Gelegen in kanton Graubunden op 1560 meter hoogte vindt je het schitterende Davos. Een zeer gewilde bestemming, vanwege de helende kuuroorden, internationale congressen en (winter)sport mogelijkheden. Opzoek naar een makelaar in Davos? Als specialist in Zwitsers vastgoed vertellen wij graag meer over de zakelijke en particulieren investeringskansen.

Contact met FIRST.

Als groot liefhebber van de regio nemen wij je graag mee voor een inspectiereis en nemen wij alle zorgen weg. FIRST. bemiddelt als makelaar in Davos en verzorgt tevens financiering in samenwerking met partners. Met ruim 15 jaar ervaring kennen wij de wet- en regelgeving als geen ander en tonen wij het vastgoed in Davos op locatie.

Makelaar in Davos nodig

Telefoon: +41(0)317770042 of e-mail: info@fp.ag

FIRST. is makelaar in Davos

In Davos zijn diverse woningen beschikbaar, zoals onder andere het Hard Rock Hotel. In het stadshart aan Davos Platz bevinden zich de appartementen van het Hard Rock Hotel met woonoppervlaktes van 72 tot 125 vierkantemeter.

De luxe woningen lenen zich uitstekend als uitvalsbasis van spraakmakende conferenties als het World Economic Forum, vakanties en andere activiteiten. Daarbij is het rendement van de investering extra te verhogen middels verhuur en belastingvoordelen. In een informatiegesprek vertellen we hier graag alles over.

Waarom Davos?

  • Wereldberoemde evenementen als het World Economic Forum
  • 700 kilometer aan gemarkeerde wandelpaden
  • 300 kilometer aan pistes
  • 100 kilometer aan langlaufpaden
  • Activiteiten als rodelen, ijshockey, schaatsen en curling
  • Stabiele en veilige investering

Makelaardij Davos

Voordelen van FIRST.

Het vooraf inwinnen van juiste informatie kan complicaties tijdens het aankoopproces voorkomen. Ook voor woningen in Davos fungeert FIRST. als makelaar in het traject.

Hiermee voorkomt u (kostbare) complicaties en wordt u naderhand niet geconfronteerd met onverwachte kosten, belastingen of vergunningen. Bij aankoop van een woning in eigen land kan de expertise, het netwerk en ervaring van een makelaar ook voordeel bieden. Ditzelfde geldt voor woningen in het schitterende Davos.

Naast de functie die FIRST. als makelaar vervult, kent de dienstverlening een aantal andere voordelen, zoals:

  • Fiscaal advies en verhuur opties;
  • Partners in Zwitserland op notarieel, juridisch en financieel gebied;
  • Bezichtigen van onroerend goed op locatie;
  • Een Nederlands aanspreekpunt met kennis van huidige en komende projecten.

Meer dan een Makelaar in Davos

Wij bemiddelen niet alleen niet alleen bij de aan- en verkoop, maar ondersteunen tevens op financieel, juridisch en notarieel vlak. Ook als het gaat om het verkrijgen van een hypotheek in Zwitserland zijn wij de aangewezen partij. Zo financiert de bank in Zwitserland 50 tot 60% van het aankoopbedrag en dien je het restant uit eigen vermogen te investeren.

Heb je nog vragen of nieuwsgierig geworden? Neem contact met ons op of vraag om meer informatie. Wij staan voor je klaar.

FAQ: Zwitsers vastgoed

Als niet Zwitser een woning in Zwitserland kopen?

Als niet-Zwitser is het niet altijd toegestaan om vastgoed in Zwitserland te kopen. Dit is wettelijk vastgelegd middels de Lex Koller wetgeving. Deze zelfde wetgeving reguleert ook meteen de uitzonderingen hierop. Jaarlijks worden 1.500 ontheffingen verdeeld over de 26 kantons. Graag leggen wij u uit hoe het precies in zijn werk gaat. In elk geval is het aanbod op onze site 100% voorzien van deze ontheffing. Aan deze ontheffing zijn ook beperkingen verbonden, namelijk: - Maximaal bewoonbare woonoppervlak 200m2 - Maximale grootte grondstuk in volledig eigendom 1000 m2.

Hypotheek voor onroerend goed in Zwitserland?

Er zijn diverse methodes voor de financiering van onroerend goed in Zwitserland, dan wel in combinatie met vermogensbeheer. Een vuistregel is dat de banken bereid zijn tot 60% van een tweede woning te financieren. Let op! Uitsluitend in Zwitserland gevestigde banken mogen een hypotheek verstrekken voor Zwitsers vastgoed.

Kan ik in Zwitserland wonen / werken?

Indien u een inwoner bent van de Europese Unie of EFTA land, kunt u zich vestigen in Zwitserland indien u bijv. kunt aantonen een dienstverband te hebben resp. inkomen te hebben in Zwitserland.

Mag ik vastgoed in Zwitserland verhuren?

Het is toegestaan om vastgoed in Zwitserland te verhuren aan toeristen. U mag de woning echter niet verhuren aan vaste bewoners. Dit om speculatie op de woningmarkt van 'buitenaf' te voorkomen.