Mooie dorpjes in Portes du Soleil

Portes du Soleil oftewel "poorten van de zon" is een prachtig wintersportgebied bestaande uit 13 skigebieden dat zich uitstrekt over het Frans - Zwitserse grensgebied. Met 214 liften en 300 pistes met een totale afstand van 580 kilometer is dit één van de grootste skigebieden ter wereld.

Contact met FIRST.

U kunt eindeloze dagtochten maken tussen verschillende charmante, traditionele en mooie dorpjes in regio Portes du Soleil. Elk dorp heeft een eigen karakter en verhaal met unieke panoramapunten, evenementen en activiteiten. Geen sneeuw? Dan zijn er schitterende wandelroutes te bewonderen met adembenemende vergezichten.

  1. Avoriaz
  2. Morgins
  3. Châtel
  4. Les Gets
  5. Morzine
  6. Abondance

Ontdek Les Portes du Soleil en de mooie dorpjes die de regio rijk is. Bezoek de bestemming voor een vakantie of bezichtig beschikbare vastgoedprojecten en investeringskansen. Zeker nu de 4 prominente gemeenten groen licht hebben gegeven voor een investering van 100 miljoen in de komende 10 jaar blijft het gebied gewild en voor toerisme interessant.

Mooie dorpjes Portes du Soleil

6 leuke en mooie dorpjes in Portes du Soleil

Oorspronkelijk werd de regio gescheiden door de landgrens, maar is sinds de jaren 60 verbonden en één van de leukste en grootste ter wereld. Ontdek de leukste en mooiste dorpjes in de regio. Goed om te weten voor toekomstige wandelingen en dagtochten.

Avoriaz: uitstekende ligging

Modern, hoogbouw, centraal gelegen en autovrij. Avoriaz ligt op 1800 meter en is daarmee sneeuwzeker. De hoogste bergen met uitzicht op de Mont Blanc zijn op steenworp afstand. Deze iconische berg is dan ook uitstekend te bewonderen vanaf verschillende wandel- en skiroutes in de omgeving.

Morgins: gloednieuwe investeringskans

Een mooi bergdorp, sneeuwzeker en kindvriendelijk. Morgins beschikt over een perfecte oefenpiste midden in het dorp. Verder treft u hier sfeervolle terrasjes, horeca, hotels en zijn de pistes goed bereikbaar vanuit het dorp.

Een vakantiewoning aankopen? Onlangs is FIRST. gestart met de verkoop van luxe boetiek woningen als onderdeel van Resort Porte du Soleil. In totaal gaat het om 3 gebouwen met 33 appartementen van verschillende formaten. Meer weten? Vraag de brochure aan of neem direct contact op!

Châtel: charmant en traditioneel

Van oorsprong een agrarisch dorp, waarbij een deel nog altijd in de landbouw actief is. Dit vertaalt zich terug in een charmant en traditioneel Skidorp dat middels een schitterende wandelroute is verbonden met Morgins.

Les Gets: authentiek familiedorp

Dit charmante boerendorp kent een goede mix tussen lokale bewoners en toeristen, waardoor het dorp authentiek en gemoedelijk aanvoelt. Het is daarbij familievriendelijk en groot genoeg voor complete familievakanties en licht gevorderde wintersporters.

Verder kent Les Gets de mogelijkheid om te rodelen en is er een een boardercross baan en snowpark voor beginners aanwezig. De autovrije hoofdstraat, wandelroutes , gezellige horecagelegenheden en kindvriendelijke pistes maken Les Gets een leuke skidorp voor jong en oud.

Morzine: bruisende bestemming

Een groot, bruisend en kindvriendelijk dorp met een geschiedenis die teruggaat tot 1180. De toegankelijke pistes, gratis skibussen en Nederlands sprekende skileraren maken Morzine een aantrekkelijke wintersportbestemming voor gezinnen.

Daarbij biedt het dorp ruimte aan tal van horeca en Apres Ski gelegenheden wat doorgaans voor gezellige momenten zorgt. Morzine heeft voor ieder wat wils en is zowel per trein als auto uitstekend bereikbaar.

Abondance: kaas en meer

Hoewel iedereen Abondance kent van de lokale kaas(fondue) heeft het dorp alle kenmerken van een typisch boeren skidorp, waarbij een deel van de lokale inwoners zelfs nog leeft van de veeteelt.

Abondance is een absolute high-light en kent kindvriendelijke pistes, maar wanneer u een dagje wilt wintersporten in skigebied Portes du Soleil dient u gebruik te maken van de buslijn naar Châtel. De liften in Abondance zijn namelijk niet aangesloten op het enorme skigebied.