SNOWREPUBLIC

Freeriden

Onderdeel van het omvangrijke Andermatt-Sedrun skiarena is de Gemsstock. De Gemsstock is bekend onder de freeriders om zijn steile en lange pistes met poedersneeuw. Veel professionele atleten maken hier graag gebruik van gedurende het seizoen. Iets wat deze berg ook geliefd maakt, is dat er een lift omhoog gaat, er hoeft dus niet uren de berg op gelopen te worden.

Een sport voor elk seizoen

Naast ski- en snowboarden, bestaat er in Andermatt ook een langlauf trail. Deze is 28 kilometer lang en begint bij het Nordic House in het dal. De trail loopt tot aan Hospental en Realp, en vanaf daar kan eventueel de trein naar Obergoms worden genomen, waar nog meer langlauftrails zijn. Ook biedt het dal verschillende sneeuwschoen trails.

In de lente, zodra de sneeuw begint te smelten, opent zich het golf-parcours. Ook zodra de bergpassen weer begaanbaar zijn, komen fietsers om door de passen te ‘klimmen’.

In de zomer en herfst, is deze vallei de ideale plek voor wandelaars en mountainbikers. Mountainbikers hebben de keuze uit vele prachtige trails.

En voor wandelaars zijn er veel mooie wandelrouten of huttentochten te vinden, waaronder de prachtige vier bronnen-trail. In 90 kilometer en 5 dagen, worden de vier beginpunten van vier beroemde rivieren bezocht. De route begint in Oberalppass, waar de vuurtoren staat die het begin van de rijn aangeeft.

VOOR WANDELAARS ZIJN ER VEEL MOOIE WANDELROUTEN OF HUTTENTOCHTEN TE VINDEN, WAARONDER DE PRACHTIGE VIERBRONNEN-TRAIL

ARTIKEL: SNOWREPUBLIC