Kandersteg - Zwitserland puur!

Met de betoverende Oeschinesee en skien in Adelboden (200+ km piste)

Project Kandersteg

Kandersteg is gelegen op 1200 meter boven zeespiegel aan het einde van het Kanderdal in het hart van de Alpen. Het heeft een fantastisch uitzicht op het Blümlisalpmassief. Het heeft met z'n houten chalets z'n dorpskarakter behouden en is s'zomers een uitgesproken wandelparadijs en in de winter staat de skisport op de voorgrond. De wonderschone omgeving van de Oeschinensee en het Gasterntal zijn onderdeel van het Unesco werelderfgoed Schweizer Alpen Jungfrau-Aletsch. Kandersteg heeft 1300 inwoners. Met zijn 134 km2 is het de viergrootste gemeente van het kanton Bern.

De bouw van de Lötschbergtunnel en daarmee de aansluiting op het treinvervoer heeft het toerisme bevordert. In Kandersteg kan men het gehele jaar verblijven, er zijn hotels, goede restaurants, vakantiewoningen, een camping en het heeft een internationaal padvinderscentrum. Beroemde bergen zijn de Blümlisalp en de Doldenhorn. Verder heeft de omgeving goed verzorgde wandelwegen, een spectaculaire klimwand en zeer afwisselende mountainbikeroutes. Hier kan men zeer nabij de imposante Berner Alpen beleven.

Verdere uitstapjes zijn de Oeschinensee, het Gasterntal, de Allmenalp en de Gemmipas. Uiteraard kan men hier in de winter genieten van de sneeuw. Het heeft een omvangrijk wandelgebied, één van de grootste langlaufloipes van Zwitserland, sneeuwschoentrails, ijsbanen en een familievriendelijk skigebied. Voor de echte skiliefhebber ligt het gerenommeerde Adelboden met haar 205 km aan pistes om de hoek. Rust en veel frisse lucht is hier het gehele jaar door te vinden.

In de zomer is er de keuze tussen bergwandelroutes in verschillende moeilijkheidsgraad avonturen te beleven aan de klimmuur of in het bergbeklimmen. Rust en veel frisse lucht vindt u ook aan de Blausee, in Reichenbach en in het idyllische Kiental.
Kandersteg is met het openbaar vervoer en met eigen vervoer snel bereikbaar.

 

Het project in getallen

  • Jaar
  • Fase(s)

  • 4Gebouwen
  • 24Appartmenten

Bekijk ook deze appartementen