Project Meiringen - B.06

De wijk Adler is een combinatie van oud en nieuw. De nieuwbouw staat in de directe omgeving naast beschermde panden uit de 18e eeuw. De nieuwe eigentijdse en moderne gebouwen zetten een traditie voort zonder ze te kopiëren of ermee te concurreren.

Locatie

Midden in de dorpskern van Meiringen ligt woonwijk Adler. Door de indeling van de nieuwbouw blijft de bestaande blokomranding behouden en wordt de resulterende binnentuin een rustige parkoase. De appartementen met zitjes en balkons kijken uit op deze groene binnentuin. De locatie is de hele dag licht verhoogd en zonnig. De vooruitziende blik in de imposante bergwereld strekt zich uit van de Engelhörner over de Wetterhorngroep tot de Brienzergrat in het westen. De Reichenbach-watervallen en de Alpbach-watervallen zijn ook in zicht.

Kenmerken

Het materialisatieconcept is gebaseerd op natuurlijke, gezondheids- en milieuvriendelijke materialen. De buitenmuren zijn gemaakt in een thermisch geïsoleerd metselwerk van steen en van binnen en buiten gestuukt. De ramen met de randen zijn van hout en geven de gebouwen hun onmiskenbare karakter. De gevelkleur is uitgevoerd in een warme beige kleur en de witte kozijnen kenmerken de uitstraling. De verdiepte zolderverdiepingen krijgen een houten paneel. De balustrades, raam- en kozijnen en de zoldergevelbekleding zijn in een egale kleur gerealiseerd. Ook in het interieur kan het aangename en geurige hout selectief worden voortgezet. Hout zorgt voor een aangenaam ruimteklimaat en een goede akoestiek en ruimtelijke sfeer. Warme, subtiele kleuren in het interieur zetten accenten.

Overige bijzonderheden

Gezinsvriendelijkheid, unieke natuur, diverse vrijetijds- en sportmogelijkheden in zomer en winter (wandelen, bergsport en skiën, langlaufen, tennis, golf in Interlaken, binnen- en buitenzwembaden, klim- en klimhal, gym, ijsbaan, bioscoop), maar ook het besef van traditie en culturele eigenaardigheden zijn de kenmerken van een indrukwekkende (vakantie)regio.

Informatie

  • Stad Meiringen
  • Prijs CHF 745.000,-
  • Type Etagewoning
  • Woonoppervlakte 113
  • Aantal kamers 4,5
  • Aantal badkamers 2
  • Aantal slaapkamers 3

Documenten

Bekijk ook deze appartementen