5 prachtige meren in Noord-Italië

Noord-Italië heeft zoveel te bieden, van adembenemende meren tot prachtige steden en heerlijk eten. Als je op zoek bent naar een onvergetelijke vakantie, dan is deze regio zeker de moeite waard om te bezoeken. Geniet van de prachtige natuur, de charmante dorpjes, en de heerlijke Italiaanse keuken. Of je nu op zoek bent naar avontuur of ontspanning, er is voor ieder wat wils in deze prachtige regio.

  1. Comomeer
  2. Meer van Lugano
  3. Gardameer
  4. Lago Maggiore
  5. Iseomeer

De regio biedt niet alleen prachtige landschappen en een rijke cultuur, maar ook interessante vastgoedmogelijkheden. De aantrekkelijke locaties rondom de meren van Noord-Italië, zoals het Comomeer, het meer van Lugano en Lago Maggiore, zijn populair bij toeristen en zorgen voor een stabiel groeiende vastgoedmarkt. Of je nu op zoek bent naar een tweede huis, een vakantiewoning of een investeringspand, er zijn tal van interessante opties beschikbaar.

Vastgoed Italie

Prachtige meren in Noord-Italië

Ontdek de mooiste meren van Noord-Italië. Natuurlijk biedt FIRST. diverse vastgoedmogelijkheden. Neem direct contact op of vraag vrijblijvend een brochure aan.

Comomeer

Het Comomeer (Lago di Como) is een van de grootste en meest spectaculaire meren in Noord-Italië en is gelegen in de regio Lombardije. Het meer is omgeven door groene bergwanden en staat bekend om zijn spectaculaire uitzichten, wandelroutes, watersport, pittoreske stadjes en historische bezienswaardigheden. 

Bezoekers van het Comomeer kunnen oude kerken en kastelen bezoeken, evenals prachtige villa's en tuinen. Een van de meest populaire villa's is Villa del Balbianello, gebouwd in de 18e eeuw, en heeft een prachtige tuin met uitzicht over het meer.

Makelaar Italie

Meer van Lugano

Gelegen tussen het beroemde Comomeer, Lago Maggiore en de Zwitserse grens ligt het prachtige meer van Lugano. Met een oppervlakte van 48 vierkante kilometer kunt u hier genieten van watersport activiteiten als zwemmen, zeilen, waterskiën en kanovaren, maar ook het huren van een bootje behoort tot de mogelijkheden.

Bezoekers genieten hier van typisch Italiaanse vakanties met heerlijk eten, wijn, zon, wandelingen, winkels en water(sport). Langs de oevers van het meer treft u charmante stadjes, zoals Porlezza en Menaggio en prachtige villa's.

Wist u dat wij onlangs zijn gestart met de verkoop van vakantiewoningen aan het meer van Lugano? Lees hier alles over vastgoed aan het meer van Lugano.

Gardameer

Het Gardameer is het grootste meer in Italië en is gelegen tussen de regio's Lombardije, Trentino-Alto Adige en Veneto. Het is een populaire bestemming voor gezinnen en biedt tal van activiteiten, zoals zeilen, windsurfen, mountainbiken en wandelen. Onder de Nederlanders is dit misschien wel het meest bekende meer, waar jaarlijks duizenden landgenoten genieten van hun vakantie. Rondom het meer kan je leuke plaatsjes bezoeken als Garda, Bardolino, Sirmione en Riva del Garda.

Meren in italie

Lago Maggiore

Dit meer is gelegen op de grens tussen Italië en Zwitserland en is een van de grootste meren in Europa. Het is omgeven door typische Italiaanse dorpjes en biedt een prachtig uitzicht op de Alpen. Bezoekers kunnen genieten van boottochten, watersporten en wandelingen langs de oever.

Bij een bezoek aan Lago Maggiore is een boottocht een absolute aanrader. Het meer is de thuisbasis van verschillende eilanden, waarvan de Borromeïsche Eilanden het meest bekend zijn. Deze eilanden hebben prachtige tuinen, historische gebouwen en zorgen voor prachtige plaatjes en herinneringen.

Iseomeer

Natuurliefhebbers die op zoek zijn naar een minder druk alternatief voor het Gardameer, kunnen terecht bij het Iseomeer. Het Iseomeer, of Lago d'Iseo is het vierde grootste meer van Lombardije en ligt tussen Brescia en Bergamo. Het is een schilderachtig meer omringd door bergen en groene heuvels, met verschillende charmante stadjes langs de kustlijn.

Bij een bezoek aan het Iseomeer mag een overtocht naar eiland Monte Isola niet ontbreken. Maak hier een wandeling langs de oevers en bekijk de Pyramides van Zone; een reeks rotsformaties die lijken op kleine piramides.

Bent u een wijnliefhebber? De regio Franciacorta, die zich uitstrekt tussen het Iseomeer en de stad Brescia, staat bekend om zijn mousserende wijnen van hoge kwaliteit en biedt verschillende wijntours en proeverijen.