Appartement kopen in Zwitserland

Veilig investeren en een appartement kopen in Zwitserland? Het land biedt zekerheid, stabiliteit, rust en pure natuur. Met het kopen van een huis in Zwitserland verwezenlijk je niet alleen een droom, maar investeer je tevens in één van de meest solide huizenmarkten ter wereld. Meer weten? In een kort informatiegesprek nemen wij de mogelijkheden door. Neem direct contact met ons op of maak een afspraak via het contactformulier of per mail.

Contact met FIRST.

Eerder was het vanwege restricties beperkt mogelijk om als buitenlander een te investeren in Zwitsers onroerend goed. Door samenwerking tussen o.a. FIRST. en de Zwitserse overheid is de regelgeving m.b.t. de aankoop van een 'tweede woning' gewijzigd. Wij begeleiden graag bij het kopen van een appartement in Zwitserland.

Koop appartement in Zwitserland

Telefoon: +41(0)317770042 of e-mail: info@fp.ag

Appartement in Zwitserland kopen?

Ontdek de mogelijkheden van dit eigenzinnige land en bekijk ons woningaanbod. Naast beleggingen in (vakantie) woningen of een (tweede) huis faciliteren wij participatie in de mooiste vastgoedprojecten en resorts. Dit doen wij niet alleen in Zwitserland, maar ook in Montenegro en Oman.

Een vastgoed investering koopt u natuurlijk niet vanuit Nederland en daarom ontvangen wij u graag op locatie in Zwitserland. Wij zijn actief in diverse kantons, waaronder Berner Oberland, Wallis, Uri, Sankt Gallen, Tessin en Graubünden. Graag infomeren wij u in een persoonlijke gesprek over de mogelijkheden in de verschillende kantons.

Appartementen te koop in Zwitserland

Berner Oberland: veelzijdige regio in Zwitserland

Met meer dan 800 meren, karakteristieke dorpjes en ontelbare bergtoppen levert het Berner Oberland schilderachtige vergezichten op. Met grote evenementen, in ere gehouden tradities en magische wandelroutes is het één van de meest veelzijdige regio's in Zwitserland. Daarbij kunt u hier zowel in de zomer als winterperiode terecht met zowel skipistes als langgerekte wandelroutes.

Wallis: Rhônegletsjer tot het meer van Genève

De schoonheid van Wallis spreekt voor zich. Met 47 bergtoppen van 4000 meter of hoger, grote gletsjers en adembenemende Alpenpassen is dit een unieke regio. Bewonder de steile bergwanden, wijngaarden, het meer van Genève of de Rhônegletsjer. Wallis heeft het allemaal!

Zwitsers appartement kopen

Uri: hart van de Zwitserse Alpenpassen

In kanton Uri vindt u het Urserndal aan de voet van de Gotthardpas. Andermatt is één van de grootste drie dorpen in de omgeving gelegen aan de kruising van de pasroutes. Het maakt een unieke en veelzijdige bestemming, vanwege de acht omringende Alpenpassen:

 • Furka
 • Gotthard
 • Grimsel
 • Klausen
 • Lukmanier
 • Nufenen
 • Oberalp
 • Susten

Naast de Alpenpassen vindt u hier de oorsprong van vier rivieren, namelijk de Rijn, Reuss, Ticino en Rhône. Hiermee wordt Andermatt ook wel als het hart van de Zwitserse Alpen gezien.

Voordelen van FIRST.

Een appartement kopen in Zwitserland? Als specialist in Zwitsers vastgoed begeleiden en adviseren wij in het hele traject. Dit brengt diverse voordelen met zich mee, omdat u hiermee (kostbare) complicaties kunt voorkomen. Zo kunt u na aankoop geconfronteerd worden met de ene na de andere belasting, kan er geen vergunning zijn voor buitenlandse investeerders of blijkt de financiering niet te lukken. Het vooraf inwinnen van juiste informatie kan complicaties tijdens het aankoopproces voorkomen. Daarnaast biedt FIRST. een aantal andere voordelen, zoals:

 • Fiscaal advies en verhuur opties;
 • Partners in Zwitserland op notarieel, juridisch en financieel gebied;
 • Op locatie bezichtigen van een woning;
 • Een Nederlands aanspreekpunt met kennis van huidige en komende projecten.

Meer informatie?

Naast het onroerend goed in de genoemde streken bieden wij woningen en appartementen andere delen van Zwitserland. Hier vertellen wij graag alles over. Maak gebruik van het contactformulier of neem direct contact op via:

FAQ: Appartement kopen in Zwitserland

Kan ik als niet Zwitser een appartement kopen?

Het is niet toegestaan om een appartement te kopen in Zwitserland met woonbestemming als niet-Zwitser. Dit is wettelijk vastgelegd middels de Lex Koller wetgeving. Deze zelfde wetgeving reguleert ook meteen de uitzonderingen hierop. Jaarlijks worden 1.500 ontheffingen verdeeld over de 26 kantons. Graag leggen wij u uit hoe het precies in zijn werk gaat. In elk geval is het aanbod op onze site 100% voorzien van deze ontheffing. Aan deze ontheffing zijn ook beperkingen verbonden nl:

- Maximaal bewoonbare woonoppervlak 200m2

- Maximale grootte grondstuk in volledig eigendom 1000 m2.

Kan ik een hypotheek krijgen voor mijn appartement?

Ja, er zijn diverse manieren van financieren dan wel in combinatie met vermogensbeheer. Een vuistregel is dat de banken bereid zijn tot 60% van een tweede woning te financieren. Let op! uitsluitend in Zwitserland gevestigde banken mogen een hypotheek verstrekken voor een appartement in Zwitserland.

Kan ik in Zwitserland wonen / werken?

Indien u een inwoner bent van de Europese Unie of EFTA land, kunt u zich vestigen in Zwitserland indien u bijv. kunt aantonen een dienstverband te hebben resp. inkomen te hebben in Zwitserland.

Mag ik verhuren?

Wanneer u een appartement in Zwitserland koopt is verhuur toegestaan aan toeristen. Het is niet toegestaan te verhuren aan vaste bewoners. Dit om speculatie op de woningmarkt van 'buitenaf' te voorkomen.