Investeer in vakantiewoning Zwitserland

Veel Nederlanders zoeken jaarlijks naar de mogelijkheid om te investeren in een vakantiewoning. Recreatief onroerend goed levert niet alleen een gratis locatie op voor vakantieperiodes, maar kan tevens zeer lucratief zijn. Denk aan stijgende huizenprijzen, verhuur mogelijkheden en fiscale voordelen.

Contact met FIRST.

Wij bieden de mogelijkheid om in een vakantiewoning in Zwitserland te investeren. Hierbij bespreken wij vooraf de financieringsmogelijkheden, fiscaliteiten en natuurlijk de beschikbare woningen. Als specialist zijn wij op de hoogte van de huidige en vinden een passend project voor elke situatie.

Leukerbad Zwitserland

Telefoon: +41(0)317770042 of e-mail: info@fp.ag

Vakantiewoning als investering

Investeer in een vakantiewoning voor diverse voordelen. Denk aan Zo zijn woningen beschikbaar voor permanente verblijfplaats, maar is ook verhuur mogelijk. Daarbij bieden wij projecten met unieke concepten, zoals vast rendement of hotel service. Benieuwd? Neem direct contact op of plan een informatiegesprek.

Leukerbad

Ontdek bijvoorbeeld ons vastgoedproject in Leukerbad; Wellness Residence Hubel. Bij de bouw van de appartementen is aan alles gedacht en staan kwaliteit en luxe hoog in het vaandel. Daarbij kan je hier zowel wintersporten als eindeloos wandelen.

Gunstig aan regio Leukerbad is de centrale ligging in Zwitserland aan de rand van Wallis. Hierdoor zijn diverse steden op minimale afstand, zoals:

 • 40 minuten van Sion
 • 1,5 uur van Bern
 • 2 uur van Zürich
 • 1,5 uur van Basel

Andermatt

Ook in Andermatt zijn vakantiewoningen beschikbaar voor zowel permanent als tijdelijk verblijf. Het gebied is één van de prominente skioorden in Zwitserland en garandeert in de zomerperiode onvergetelijke wandelingen.

Beschikbare projecten

 • TurmFalke
 • Smartstudios Eisvogel
 • Gotthard Residence
 • Enzian
 • Arve appartementen
 • Alpenrose
 • Schneefalke
 • Oberalpreuss
 • The Chedi Penthouse Gems

Andermatt projecten

Overige regionen

Als specialist in Zwitsers vastgoed met ruim 15 jaar ervaring zijn wij actief in alle delen van Zwitserland. Een greep van het aanbod vind je op deze pagina, maar natuurlijk nemen wij de mogelijkheden graag samen door.

Jungfraujoch in Zwitserland

Rendement van vakantiehuis in Zwitserland

Vakantiewoningen in Zwitserland zien investeerders als een veilige haven. Het land kent politieke stabiliteit, een sterke valuta en een stijgende huizenmarkt. Daarnaast is rendement van vakantiehuizen te verhogen middels verhuur en kent het land gunstige regelgeving omtrent vermogens-, erf en inkomstenbelasting.

Meer informatie of benieuwd naar de opportuniteiten? Neem vrijblijvend contact op.

FAQ: vakantiewoning in Zwitserland

Als niet Zwitser een vakantiewoning in Zwitserland kopen?

Als niet-Zwitser is het niet altijd toegestaan om vastgoed in Zwitserland te kopen. Dit is wettelijk vastgelegd middels de Lex Koller wetgeving. Deze zelfde wetgeving reguleert ook meteen de uitzonderingen hierop. Jaarlijks worden 1.500 ontheffingen verdeeld over de 26 kantons. Graag leggen wij u uit hoe het precies in zijn werk gaat. In elk geval is het aanbod op onze site 100% voorzien van deze ontheffing. Aan deze ontheffing zijn ook beperkingen verbonden, namelijk: - Maximaal bewoonbare woonoppervlak 200m2 - Maximale grootte grondstuk in volledig eigendom 1000 m2.

Hypotheek voor een vakantiewoning in Zwitserland?

Er zijn diverse methodes voor de financiering van onroerend goed in Zwitserland, dan wel in combinatie met vermogensbeheer. Een vuistregel is dat de banken bereid zijn tot 60% van een tweede woning te financieren. Let op! Uitsluitend in Zwitserland gevestigde banken mogen een hypotheek verstrekken voor Zwitsers vastgoed.

Kan ik in Zwitserland wonen / werken?

Indien u een inwoner bent van de Europese Unie of EFTA land, kunt u zich vestigen in Zwitserland indien u bijv. kunt aantonen een dienstverband te hebben resp. inkomen te hebben in Zwitserland.

Mag ik een vakantiewoning in Zwitserland verhuren?

Het is toegestaan om vastgoed in Zwitserland te verhuren aan toeristen. U mag de woning echter niet verhuren aan vaste bewoners. Dit om speculatie op de woningmarkt van 'buitenaf' te voorkomen.