Vakantiewoning kopen in Zwitserland

Uw vermogen veilig investeren? Ontdek onze luxe en betaalbare vakantiewoningen in Zwitserland. Als specialist kennen wij de huizenmarkt en zijn betrokken bij diverse vastgoedprojecten. Samen met onze partners in Zwitserland begeleiden wij graag in het gehele traject. Vraag een informatiegesprek aan of neem direct contact op.

Contact met FIRST.

Een vakantiewoning kopen in Zwitserland heeft fiscale gevolgen. Zo wordt er bijvoorbeeld inkomstenbelasting geven op huurinkomsten, maar zijn andere kosten aftrekbaar. Als specialist van de aan- en verkoop van huizen in Zwitserland ondersteunen wij van A tot Z, zodat alles in één keer goed is geregeld.

Vakantiewoning Kopen

Vakantiewoning in Zwitserland kopen

In heel Zwitserland zijn zowel particulier als zakelijk vastgoed mogelijkheden. Ter inspiratie tonen wij op deze pagina 4 prachtige regio's met unieke kansen.

Andermatt: luxe vakaniewoning

Het hele jaar door vindt u in Andermatt een verscheidenheid aan activiteiten. Denk aan golf, wandelen en fietsen. In de wintermaanden verandert de regio compleet, waarbij de golfbaan van Andermatt wordt omgetoverd tot langlaufloipe en er pistes ontstaan op de bergwanden.

De vraag naar vakantiehuizen en vastgoed in Zwitserland maakt Andermatt een zeer gewilde bestemming voor investeerders. Nieuwsgierig? Ontdek de mogelijkheden van de Urseren-vallei en vraag ons naar de beschikbare woningen.

Leukerbad: betaalbaar vakantiehuis

Gelegen in kanton Wallis in de Alpenregio ligt het pittoreske Leukerbad. Naast heerlijke warmwaterbronnen, eindeloze wandelpaden en schitterende vergezichten is de regio bekend om wijnindustrie en de beroemde Matterhorn.

Uniek aan Leukerbad zijn de betaalbare investeringskansen. Met een vestiging in Nederland en Zwitserland informeren wij u graag en tonen de vakantiewoningen op locatie.

Vakantiewoning kopen in Zwitserland


Meer informatie: Vakantiehuis in Zwitserland


Davos: veelzijdige bestemming

Deze vakantiebestemming in Graubünden biedt het hele jaar plaats aan het economisch forum voor de wereldeconomie (WEF) in het moderne congrescentrum. Daarbij is Davos op een hoogte van 1560 meter de hoogste stad van de Alpen en een wintersport-metropool voor wintersportliefhebbers. U vindt hier namelijk 300 kilometer aan pistes, 100 kilometer aan langlaufroutes en 150 kilometer aan winterwandelpaden. Daarnaast zijn er twee kunstijsbanen aanwezig.

Ook in de zomerperiode blijft Davos aantrekkelijk. Dit vanwege de adembenemende wandelpaden, het meer van Davos, wereldberoemde treinroutes en het kuuroord in Davos. Investeer in deze spraakmakende bestemming en bekijk de mogelijkheden voor een (tweede) huis in Davos.

Morgins: upcoming en unieke kans

Een upcoming bestemming in Zwitserland is Morgins. De bestemming is centraal gelegen nabij Montreux en Geneve en hiermee uitstekend bereikbaar. Daarbij kunt u hier genieten van lokale specialiteiten als kaas, vlees, wijn en bier en bent u van alle faciliteiten voorzien, zoals de skilift, supermarkt en restaurants.

Met 580 kilometer aan skipistes, prachtige wandelpaden en nabijgelegen natuurgebieden is dit één van de meest aantrekkelijke bestemmingen van Zwitserland. Er wordt in de komende 10 jaar daarom flink geïnvesteerd. Wees er vroeg bij en ontdek de huidige investeringskansen.

FAQ: Vakantiewoning in Zwitserland

Als niet Zwitser een woning in Zwitserland kopen?

Als niet-Zwitser is het niet altijd toegestaan om vastgoed in Zwitserland te kopen. Dit is wettelijk vastgelegd middels de Lex Koller wetgeving. Deze zelfde wetgeving reguleert ook meteen de uitzonderingen hierop. Jaarlijks worden 1.500 ontheffingen verdeeld over de 26 kantons. Graag leggen wij u uit hoe het precies in zijn werk gaat. In elk geval is het aanbod op onze site 100% voorzien van deze ontheffing. Aan deze ontheffing zijn ook beperkingen verbonden, namelijk: - Maximaal bewoonbare woonoppervlak 200m2 - Maximale grootte grondstuk in volledig eigendom 1000 m2.

Hypotheek voor onroerend goed in Zwitserland?

Er zijn diverse methodes voor de financiering van onroerend goed in Zwitserland, dan wel in combinatie met vermogensbeheer. Een vuistregel is dat de banken bereid zijn tot 60% van een tweede woning te financieren. Let op! Uitsluitend in Zwitserland gevestigde banken mogen een hypotheek verstrekken voor Zwitsers vastgoed.

Kan ik in Zwitserland wonen / werken?

Indien u een inwoner bent van de Europese Unie of EFTA land, kunt u zich vestigen in Zwitserland indien u bijv. kunt aantonen een dienstverband te hebben resp. inkomen te hebben in Zwitserland.

Mag ik vastgoed in Zwitserland verhuren?

Het is toegestaan om vastgoed in Zwitserland te verhuren aan toeristen. U mag de woning echter niet verhuren aan vaste bewoners. Dit om speculatie op de woningmarkt van 'buitenaf' te voorkomen.