Vakantiehuis in Zwitserland kopen

Met een vakantiehuis in Zwitserland geniet je in de zomer van idyllische meertjes en in de winter van eindeloze skipistes. FIRST. weet de parels op de markt te vinden en is bekend met de (lokale) wet- en regelgeving. Ook investeren in een (luxe) woning of chalet? Als betrokken specialist informeren wij op afspraak, inloopmiddagen en beurzen. Bij interesse tonen wij de woning op locatie en verzorgen desgewenst de volledige inspectiereis.

Contact met FIRST.

Als niet-Zwitser kan de aan- of verkoop van een vakantiehuis in Zwitserland complex zijn. Met ruim 15 jaar ervaring zijn wij de aangewezen partij en ondersteunen in het hele traject. Zo adviseren wij op financieel gebied en vertellen je alles over verhoging van rendement middels verhuur. Ook financiering middels een hypotheek in Zwisterland behoort tot de mogelijkheden, waarbij een bank doorgaans 60% van de aankoopprijs uitkeert en de overige 40% uit eigen vermogen dient te komen.

Koop vakantiehuizen in Zwitserland

Telefoon: +41(0)317770042 of e-mail: info@fp.ag

Koop vakantiehuis in Zwitserland met FIRST.

Het kopen van een vakantiehuis in Zwitserland is een droom van velen. Pure natuur, imposante bergwanden en azuurblauwe meren zorgen automatisch voor ontspanning. Daarbij is Zwitsers vastgoed een gewilde investering met internationale belangstelling, vanuit zowel recreatief als zakelijk perspectief.

De politieke stabiliteit en sterke valuta dragen al jaren bij aan een positief rendement. Er zijn daarom tevens investeringskansen beschikbaar met een vast rendement. Benieuwd? Wij vertellen je hier graag alles over. Er zijn namelijk in diverse delen van Zwitserland vakantiehuizen per direct beschikbaar, in bijvoorbeeld:

 • Andermatt
 • Davos
 • Grindelwald
 • Kandersteg
 • Leukerbad
 • Locarno
 • Luzern
 • Meiringen
 • Sankt-Gallen

Investeren? Vakantiehuis in Zwitserland

 


Lees ook: Vakantiewoning in Zwitserland kopen


Voordelen van FIRST.

Het vooraf inwinnen van juiste informatie kan complicaties tijdens het aankoopproces voorkomen. Ook wanneer u een vakantiehuis in Zwitserland aankoopt begeleidt, adviseert en ondersteunt FIRST. in het hele traject.

Hiermee voorkomt u (kostbare) complicaties en wordt u naderhand niet geconfronteerd met onverwachte kosten, belastingen of vergunningen. Bij aankoop van een woning in eigen land kan de expertise, het netwerk en ervaring van een makelaar ook voordeel bieden. Ditzelfde geldt voor (vakantie)woningen.

Naast de functie die FIRST. als makelaar vervult, kent de dienstverlening een aantal andere voordelen, zoals:

 • Fiscaal advies en verhuur opties;
 • Partners in Zwitserland op notarieel, juridisch en financieel gebied;
 • Bezichtigen van vakantiehuis in Zwitserland op locatie;
 • Een Nederlands aanspreekpunt met kennis van huidige en komende projecten.

Projectontwikkeling: vakantiehuizen in Zwitserland

Vanwege onze expertise is o.a. First. betrokken geweest bij een wetswijziging die de mogelijkheden voor de aankoop van een woning in Zwitserland voor niet-Zwitsers verruimd. Daarbij zijn wij leidend partner bij het realiseren van luxe vakantieresorts of ander type vastgoedprojecten. Derhalve zijn wij op de hoogte van de laatste projecten en investeringskansen.

Meer weten of heb je een vraag? Neem gerust contact met ons op via het contactformulier.

FAQ: Zwitsers vastgoed

Als niet Zwitser een woning in Zwitserland kopen?

Als niet-Zwitser is het niet altijd toegestaan om vastgoed in Zwitserland te kopen. Dit is wettelijk vastgelegd middels de Lex Koller wetgeving. Deze zelfde wetgeving reguleert ook meteen de uitzonderingen hierop. Jaarlijks worden 1.500 ontheffingen verdeeld over de 26 kantons. Graag leggen wij u uit hoe het precies in zijn werk gaat. In elk geval is het aanbod op onze site 100% voorzien van deze ontheffing. Aan deze ontheffing zijn ook beperkingen verbonden, namelijk: - Maximaal bewoonbare woonoppervlak 200m2 - Maximale grootte grondstuk in volledig eigendom 1000 m2.

Hypotheek voor onroerend goed in Zwitserland?

Er zijn diverse methodes voor de financiering van onroerend goed in Zwitserland, dan wel in combinatie met vermogensbeheer. Een vuistregel is dat de banken bereid zijn tot 60% van een tweede woning te financieren. Let op! Uitsluitend in Zwitserland gevestigde banken mogen een hypotheek verstrekken voor Zwitsers vastgoed.

Kan ik in Zwitserland wonen / werken?

Indien u een inwoner bent van de Europese Unie of EFTA land, kunt u zich vestigen in Zwitserland indien u bijv. kunt aantonen een dienstverband te hebben resp. inkomen te hebben in Zwitserland.

Mag ik vastgoed in Zwitserland verhuren?

Het is toegestaan om vastgoed in Zwitserland te verhuren aan toeristen. U mag de woning echter niet verhuren aan vaste bewoners. Dit om speculatie op de woningmarkt van 'buitenaf' te voorkomen.