Woning kopen in Zwitserland

Wilt u zorgeloos genieten in de veilige haven van Europa? De Alpenlanden zijn populair in de zomer en winterperiode. Dit maakt de aankoop van een woning in Zwitserland niet alleen interessant als tweede huis, maar tevens voor de verhuur.

Contact met FIRST.

Als eigenaar van een woning in Zwitserland heb je namelijk het recht om de woning te verhuren. Zo profiteert u niet alleen van een stabiel rendement en fiscale voordelen, maar genereer je extra inkomsten middels de verhuur van een woning in Zwitserland. Dit brengt natuurlijk een aantal vraagstukken met zich mee en hier begeleiden wij u graag bij.

Woning in Zwitserland kopen

Telefoon: +41(0)317770042 of e-mail: info@fp.ag

Woning in Zwitserland kopen?

Actief in diverse kantons hebben wij een breed aanbod van woningen in Zwitserland. Desgewenst begeleiden wij in het hele aankoop traject met ondersteuning op zowel juridisch, fiscaal en notarieel vlak. Onze woningen voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen en zijn bruikbaar als vakantiewoning, tweede huis of permanente verblijfplaats. Wilt u meer informatie of het aanbod bekijken? Neem dan contact met ons op en wij vertellen u meer over de mogelijkheden.

Als specialist zijn wij bekend met de (lokale) regelgeving en op dit moment actief in verschillende kantons, zoals  Berner Oberland, Wallis, Uri, Sankt Gallen, Tessin en Graubünden. Hieronder gaan wij uitgebreider in op drie prachtige kantons.

Advies nodig over de aankoop van een woning in een ander kanton? Neem dan gerust contact met ons op.

Onroerend goed Zwitserland

Berner Oberland: kristal heldere bergmeren

De streek ligt ten zuiden van de hoofdstad Bern en is zeer veelzijdig. Zo tref je kristal heldere bergmeren, besneeuwde bergtoppen, karakteristieke dorpjes, tandradbanen en adembenemende wandelpaden.

Bekendste is de Jungfrauregio met bekende bergen als de Eiger, Mönch en Jungfrau. Verder tref je kanton Berner Oberland het centraal gelegen Interlaken aan met in het oosten de Brienzersee en het westen de Thundersee. Wil je echt even tot rust komen? Hou je van wandelen en prachtige uitzichten? Dan moet je zeker even kijken naar vastgoed mogelijkheden in Berner Oberland.

Wallis: veelzijdig en uniek kanton

Een veelzijdig en uniek kanton in Zwitserland is natuurlijk Wallis. Wijngaarden, rivieren en meer dan 50 bergen van minimaal 4000 meter hoog. Bekend van de grootste gletsjers en rivierdal Rhônedal. Rivier de Rhône begint in het oosten van Wallis en stroomt naar het westen. Bij Le Bouveret stroomt de rivier in het meer van Genève.

Verder tref je in Wallis de grootste warmwaterbaden van Europa en het grootste ondergrondse meer van de Alpen; Lac St. Léonard. Wallis is een kanton in Zwitserland met pure rust en extreme natuur. Opzoek naar een unieke vakantiewoning in een mooie omgeving? Neem dan contact op voor de mogelijkheden.

Zwitserse woning kopen

Uri: upcoming vakantiegebied

Elke regio in Zwitserland is uniek. Zo kent ook kanton Uri schitterende gebieden. Aan de voet van de Gotthardpas begint het Ursendal met drie dorpen in de omgeving. Hiervan is Andermatt de grootste en upcoming. Met diverse nieuwe projecten zijn er op dit moment leuke vastgoed mogelijkheden. Wij vertellen u hier graag alles over!

Voordelen van FIRST.

Een woning kopen in Zwitserland? Als specialist in Zwitsers vastgoed begeleiden en adviseren wij in het hele traject. Dit brengt diverse voordelen met zich mee, omdat u hiermee (kostbare) complicaties kunt voorkomen. Zo kunt u na aankoop geconfronteerd worden met de ene na de andere belasting, kan er geen vergunning zijn voor buitenlandse investeerders of blijkt de financiering niet te lukken. Het vooraf inwinnen van juiste informatie kan complicaties tijdens het aankoopproces voorkomen. Daarnaast biedt FIRST. een aantal andere voordelen, zoals:

  • Fiscaal advies en verhuur opties;
  • Partners in Zwitserland op notarieel, juridisch en financieel gebied;
  • Op locatie bezichtigen van een woning;
  • Een Nederlands aanspreekpunt met kennis van huidige en komende projecten.

FIRST. in de media

Door de jaren heen is FIRST. regelmatig verschenen in de media. Bekijk één van onze reportages terug op deze pagina.


Meer informatie?

Maak gebruik van het contactformulier of neem direct contact op via:

FAQ: Woning kopen in Zwitserland

Als niet Zwitser een woning kopen?

Het is als niet-Zwitser niet altijd toegestaan om een woning te kopen in Zwitserland. Dit is wettelijk vastgelegd middels de Lex Koller wetgeving. Deze zelfde wetgeving reguleert ook meteen de uitzonderingen hierop. Jaarlijks worden 1.500 ontheffingen verdeeld over de 26 kantons. Graag leggen wij u uit hoe het precies in zijn werk gaat. In elk geval is het aanbod op onze site 100% voorzien van deze ontheffing. Aan deze ontheffing zijn ook beperkingen verbonden nl:

- Maximaal bewoonbare woonoppervlak 200m2

- Maximale grootte grondstuk in volledig eigendom 1000 m2.

Kan ik een hypotheek krijgen op mijn woning?

Ja, er zijn diverse manieren van financieren, dan wel in combinatie met vermogensbeheer. Een vuistregel is dat de banken bereid zijn tot 60% van een tweede woning te financieren. Let op! uitsluitend in Zwitserland gevestigde banken mogen een hypotheek verstrekken resp. in het grondboek worden ingeschreven.

Kan ik in Zwitserland wonen / werken?

Indien u een inwoner bent van de Europese Unie of EFTA land, kunt u zich vestigen in Zwitserland indien u bijv. kunt aantonen een dienstverband te hebben resp. inkomen te hebben in Zwitserland.

Mag ik verhuren?

Het is toegestaan om de woning in Zwitserland te verhuren aan toeristen. Niet is het toegestaan te verhuren aan vaste bewoners. Dit om speculatie op de woningmarkt van 'buitenaf' te voorkomen.