Tweede huis in Zwitserland

Altijd al over een tweede huis in Zwitserland willen beschikken? De woningen in ons aanbod zijn zowel als permanente verblijfplaats, vakantie woning of tweede huis te gebruiken. Bovenal is een tweede huis in Zwitserland natuurlijk een slimme investering.

Contact met FIRST.

De woningen voldoen aan de door FIRST. gestelde eisen. Kwaliteit staat bij alles hoog in het vaandel. Zo zijn gebruikte materialen en de afwerking van de hoogste kwaliteit. Dit maakt een tweede huis in Zwitserland een waardevolle investering. Kom ook tot rust in de veilige haven van Europa en geniet zorgeloos. Neem dan contact op met FIRST. en wij vertellen je alles over investeren in Zwitserland.

Koop tweede huis in Zwitserland

Telefoon: +41(0)317770042 of e-mail: info@fp.ag

Solide huizenmarkt

Niet alleen de schoonheid van Zwitserland is aantrekkelijk. Het land kent prachtige natuur, is politiek stabiel en kent een hoge levenskwaliteit. Gecombineerd met een vast rendement, fiscale voordelen en een stabiele valuta behoort Zwitserland tot één van de meest solide huizenmarkten ter wereld.

Een huis of appartement kopen in Zwitserland? FIRST. kent de regelgevingen en begeleid bij de aan- en verkoop op zowel fiscaal, als juridisch en notarieel gebied.

Tweede huis in Zwitserland kopen?

Wil je als buitenlander een tweede huis in Zwitserland kopen? Dan ben je gebonden aan (lokale) regelgeving. Mede door een samenwerking met o.a. FIRST en de Zwitserse overheid is de regelgeving m.b.t. de aankoop van een “tweede woning“ gewijzigd. Hierdoor kennen wij de regels als geen ander, voorkomen wij verassingen en zorgen voor een soepel proces.

Met bezoekmogelijkheden in Nederland en Zwitserland zijn wij in beide landen actief. Zo informeren wij u al in Nederland en ontvangen u vervolgens op locatie bij uw droomhuis.

Huis in Zwitserland kopen

FIRST: Specialist in Zwitserland

Met ruim 15 jaar ervaring is FIRST. specialist in Zwitserland. Wij zijn op dit moment actief in verschillende kantons in Zwitserland, namelijk Berner Oberland, Wallis, Uri, Sankt Gallen, Tessin en Graubünden. Heeft u een eigen project of wilt u een huis in Zwitserland bouwen? Vraag ons naar de mogelijkheden en wij kunnen direct vertellen wat wij voor u kunnen betekenen.

Dit brengt diverse voordelen met zich mee, omdat u hiermee (kostbare) complicaties kunt voorkomen. Zo kunt u na aankoop geconfronteerd woren met de ene na de andere belasting, kan er geen vergunning zijn voor buitenlandse investeerders of blijkt de financiering niet te lukken. Het vooraf inwinnen van juiste informatie kan complicaties tijdens het aankoopproces voorkomen. Daarnaast biedt FIRST. een aantal andere voordelen, zoals:

 • Fiscaal advies en verhuur opties;
 • Partners in Zwitserland op notarieel, juridisch en financieel gebied;
 • Op locatie bezichtigen van een woning;
 • Een Nederlands aanspreekpunt met kennis van huidige en komende projecten.

Berner Oberland: 800 meren

De regio kent 800 meren en ontelbare bergtoppen. Tezamen met een bosrijke omgeving zorgt het voor schilderachtige taferelen. Daarnaast tref je in Berner Oberland natuurlijk de hoofdstad; Bern. Het is de bakermat voor skisport met de jaarlijks spectaculaire wereldbeker races van Zwitserland. 

Je kan hier in zowel de zomer- als winterperiode eindeloos genieten met glasheldere meren, lang gestrekte wandelpaden en een groot aantal pistes. In de zomer breng je natuurlijk een bezoekje aan de Jungfraujoch, Thundersee en Brienzersee. Opzoek naar een tweede huis in Berner Oberland? Vraag ons naar de mogelijkheden.

Wallis: 47 bergtoppen

Met 47 bergtoppen van minimaal 4000 meter is de omgeving van Wallis ongeëvenaard. Het zorgt voor een imposant bergdecor die reikt van de Rhônegletsjer tot aan het Meer van Genève. 

Volg rivier de Rhône via ontelbare beekjes door de Alpen en bewandel de mooiste routes. De steile bergwanden, wijngaarden, bergdorpjes en pure natuur maken Wallis een unieke regio in een uniek land. Benieuwd naar het aanbod in Wallis? Als specialist kennen wij de pareltjes op de markt.

Uri: 4 rivieren

Aan de voet van de Gotthardpas in Uri vindt u het Ursendal. De omgeving kent drie dorpen, waarvan Andermatt de grootste is. Een veelbelovende omgeving met een sterk groeiend toerisme. Hier zal de komende jaren nog flink worden geïnvesteerd in faciliteiten, hotels en woningen.

Uniek aan de omgeving is de bereikbaarheid, vanwege de 8 omringende Alpenpassen:

 • Furka
 • Gotthard
 • Grimsel
 • Klausen
 • Lukmanier
 • Nufenen
 • Oberalp
 • Susten

Verder kent kanton Uri prachtige natuur, waarin 4 grote rivieren hun oorsprong vinden. Het gaat om de Rijn, Reuss, Ticino en Rhône. Breng ons een bezoekje in Zwitserland, zodat wij de mogelijkheden voor een tweede huis in Zwitserland op locatie kunnen tonen.


Meer informatie?

Maak gebruik van het contactformulier of neem direct contact op via:

FAQ: Tweede huis in Zwitserland

Als niet Zwitser een tweede huis kopen?

Ja, er zijn mogelijkheden. Er zitten wel beperkingen aan het kopen van een tweede huis in Zwitserland als niet-Zwitser. Dit is wettelijk vastgelegd middels de Lex Koller wetgeving. Deze zelfde wetgeving reguleert ook meteen de uitzonderingen hierop. Jaarlijks worden 1.500 ontheffingen verdeeld over de 26 kantons. Graag leggen wij u uit hoe het precies in zijn werk gaat. In elk geval is het aanbod op onze site 100% voorzien van deze ontheffing. Aan deze ontheffing zijn ook beperkingen verbonden nl:

- Maximaal bewoonbare woonoppervlak 200m2

- Maximale grootte grondstuk in volledig eigendom 1000 m2.

Kan ik een hypotheek krijgen voor een tweede huis?

Ja, er zijn diverse manieren voor de financiering van een tweede huis dan wel in combinatie met vermogensbeheer. Een vuistregel is dat de banken bereid zijn tot 60% van een tweede woning te financieren. Let op! uitsluitend in Zwitserland gevestigde banken mogen een hypotheek verstrekken resp. in het grondboek worden ingeschreven.

Kan ik in Zwitserland wonen / werken?

Indien u een inwoner bent van de Europese Unie of EFTA land, kunt u zich vestigen in Zwitserland indien u bijv. kunt aantonen een dienstverband te hebben resp. inkomen te hebben in Zwitserland.

Mag ik verhuren?

Het is toegestaan om een tweede huis in Zwitserland te verhuren aan toeristen. Het is niet toegestaan te verhuren aan vaste bewoners. Dit om speculatie op de woningmarkt van 'buitenaf' te voorkomen.