Vastgoed in Zwitserland

Investeren in vastgoed in Zwitserland? Het aankoopproces van onroerend goed in het buitenland kan complexer zijn dan in Nederland. Zo krijg je te maken met contracten, belasting en wettelijke beperkingen. FIRST. begeleidt reeds ruim 15 jaar bij de aankoop van (tweede) huizen in Zwitserland. Wilt u investeren in Zwitserland? Neem dan contact met ons op. Als specialist kennen wij de pareltjes op de markt en nemen zorgen uit handen.

Contact met FIRST.

Waar moet u op letten? Wat zijn eigenlijk de beperkingen? Als specialisten op het gebied van vastgoed in Zwitserland vertellen wij hier graag meer over, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Kijk ook even naar ons aanbod van projecten en woningen in Zwitserland. Tussen ons aanbod vindt u zowel individuele woningen als woningen die onderdeel uitmaken van een luxe resort. Te verhuren aan vakantiegangers, maar ook te gebruiken als vakantiehuis of permanente verblijfplaats.

Vastgoed in Zwitserland kopen

Telefoon: +41(0)317770042 of e-mail: info@fp.ag

Vastgoed in Zwitserland kopen?

Uw vermogen veilig investeren en benieuwd naar de mogelijkheden van vastgoed in Zwitserland? Als specialist in Zwitsers vastgoed begeleiden en adviseren wij in het hele traject. Dit brengt diverse voordelen met zich mee, omdat u hiermee (kostbare) complicaties kunt voorkomen. Zo kunt u na aankoop geconfronteerd worden met de ene na de andere belasting, kan er geen vergunning zijn voor buitenlandse investeerders of blijkt de financiering niet te lukken. Het vooraf inwinnen van juiste informatie kan complicaties tijdens het aankoopproces voorkomen. Daarnaast biedt FIRST. een aantal andere voordelen, zoals:

  • Fiscaal advies en verhuur opties;
  • Partners in Zwitserland op notarieel, juridisch en financieel gebied;
  • Op locatie bezichtigen van een woning;
  • Een Nederlands aanspreekpunt met kennis van huidige en komende projecten.

Heeft u al een locatie op het oog voor het huis of appartement in Zwitserland? Wij bespreken graag de opties en haalbaarheid. Met het juiste advies kan een investering in het buitenland tot een duurzaam, financieel en persoonlijk succes leiden.

Vastgoed projectontwikkeling

Vastgoed projectontwikkeling

Als specialist zijn wij mede verantwoordelijk voor diverse vastgoedprojecten in Zwitserland. Betrokken bij de realisatie, marketing en verkoop gaat FIRST. verder dan andere dienstverleners.

Een vastgoedproject in Zwitserland vraagt om specialistische kennis. FIRST. heeft ruim 15 jaar ervaring en betrokken bij diverse luxe resorts, hotels en appartementencomplexen. Maak kennis met onze unieke werkwijze en persoonlijke benadering, waarbij wij onze expertise van Zwitserland en de ‘agile’ projectwerkwijze samenbrengen.

Investeren in vastgoed

Marketing- en verkoopactiviteiten

Reeds bezig de ontwikkeling van een project? Dan wilt u zich hier volledig op kunnen focussen. Wij nemen de invulling en uitvoering van de marketing en verkoopactiviteiten uit handen. Benieuwd naar beschikbaar vastgoed in Zwitserland of wil je meer informatie? In een kort informatiegesprek nemen wij de mogelijkheden door. Neem direct contact op of maak een afspraak via de contactpagina.


Meer informatie?

Maak gebruik van het contactformulier of neem direct contact op via:

FAQ: Vastgoed Zwitserland

Als niet Zwitser vastgoed kopen?

Het is als niet-Zwitser niet altijd toegestaan om te investeren in Zwitsers vastgoed. Dit is wettelijk vastgelegd middels de Lex Koller wetgeving. Deze zelfde wetgeving reguleert ook meteen de uitzonderingen hierop. Jaarlijks worden 1.500 ontheffingen verdeeld over de 26 kantons. Graag leggen wij u uit hoe het precies in zijn werk gaat. In elk geval is het aanbod op onze site 100% voorzien van deze ontheffing. Aan deze ontheffing zijn ook beperkingen verbonden nl:

- Maximaal bewoonbare woonoppervlak 200m2

- Maximale grootte grondstuk in volledig eigendom 1000 m2.

Kan ik een hypotheek krijgen op mijn woning?

Ja, er zijn diverse manieren van financieren dan wel in combinatie met vermogensbeheer. Een vuistregel is dat de banken bereid zijn tot 60% van een tweede woning te financieren. Let op! uitsluitend in Zwitserland gevestigde banken mogen een hypotheek verstrekken resp. in het grondboek worden ingeschreven.

Kan ik in Zwitserland wonen / werken?

Indien u een inwoner bent van de Europese Unie of EFTA land, kunt u zich vestigen in Zwitserland indien u bijv. kunt aantonen een dienstverband te hebben resp. inkomen te hebben in Zwitserland.

Mag ik verhuren?

Het is toegestaan om vastgoed in Zwitserland te verhuren aan toeristen. Niet is het toegestaan te verhuren aan vaste bewoners. Dit om speculatie op de woningmarkt van 'buitenaf' te voorkomen.