Makelaar in Zwitserland

Zwitserland is een prachtig land en een veilige haven in Europa. Regels, democratie en veiligheid zijn hier nog echt van betekenis. Mede daardoor is het land zeer gewild onder recreatieve reizigers en investeerders. Zo zijn er op dit moment unieke investeringskansen beschikbaar, waar wij als makelaar in Zwitserland graag meer over vertellen. Neem daarom contact met ons op via het contactformulier of vraag een kort informatiegesprek aan, waarin wij de mogelijkheden bespreken.

Contact met FIRST.

Bij de aan- of verkoop van een (tweede) huis is een makelaar in Zwitserland raadzaam. Wij zijn zowel in Nederland als Zwitserland gevestigd en kennen de wet- en regelgeving voor niet-Zwitsers als geen ander. Zo begeleiden wij u van A tot Z en is alles in één keer goed geregeld. Ontdek hoe mooi een woning in Zwitserland kan zijn en bekijk de beschikbare huizen.

Zwitserse makelaars

Meer dan een makelaar in Zwitserland

Woningen in ons aanbod zijn direct beschikbaar en geschikt als permanente verblijfplaats, als vakantiewoning of voor verhuur. FIRST. is meer dan een makelaar in Zwitserland. Zo adviseren wij tevens op fiscaal gebied voor onder meer de inkomsten-, winst-, erf- en schenkbelasting. Daarbij vertellen wij alles over het verhogen van rendement middels bijvoorbeeld verhuur of een hypotheek in Zwitserland.

Waarom investeren in Zwitserland?

  • Politieke stabiliteit
  • Sterk ontwikkelde valuta en bankensector
  • Gewilde vakantiebestemming
  • Populaire en solide huizenmarkt.
  • Fiscaal aantrekkelijk.
  • Zeer hoge levenskwaliteit.

Wilt u liever zelf bouwen of reeds een huis op het oog? Hiervoor zijn diverse mogelijkheden, maar om in aanmerking te komen moet een woning aan verschillende criteria voldoen. Neem contact met ons op. Wij beantwoorden uw vragen graag en gaan de uitdaging met u aan.

Makelaar Zwitserland

Specialist in Zwitsers vastgoed

First. heeft ruim 15 jaar ervaring als projectonwikkelaar, fiscaal adviseur en makelaar in Zwitserland. Hierdoor is onze dienst volledig en begeleiden wij in het hele traject. Opzoek naar luxe vastgoed, een leuk vakantiehuis of permanente woning in Zwitserland? Vraag ons naar de mogelijkheden!

FAQ: Makelaar in Zwitserland

Als niet Zwitser een woning in Zwitserland kopen?

Als niet-Zwitser is het niet altijd toegestaan om vastgoed in Zwitserland te kopen. Dit is wettelijk vastgelegd middels de Lex Koller wetgeving. Deze zelfde wetgeving reguleert ook meteen de uitzonderingen hierop. Jaarlijks worden 1.500 ontheffingen verdeeld over de 26 kantons. Graag leggen wij u uit hoe het precies in zijn werk gaat. In elk geval is het aanbod op onze site 100% voorzien van deze ontheffing. Aan deze ontheffing zijn ook beperkingen verbonden, namelijk: - Maximaal bewoonbare woonoppervlak 200m2 - Maximale grootte grondstuk in volledig eigendom 1000 m2.

Hypotheek voor onroerend goed in Zwitserland?

Er zijn diverse methodes voor de financiering van onroerend goed in Zwitserland, dan wel in combinatie met vermogensbeheer. Een vuistregel is dat de banken bereid zijn tot 60% van een tweede woning te financieren. Let op! Uitsluitend in Zwitserland gevestigde banken mogen een hypotheek verstrekken voor Zwitsers vastgoed.

Kan ik in Zwitserland wonen / werken?

Indien u een inwoner bent van de Europese Unie of EFTA land, kunt u zich vestigen in Zwitserland indien u bijv. kunt aantonen een dienstverband te hebben resp. inkomen te hebben in Zwitserland.

Mag ik vastgoed in Zwitserland verhuren?

Het is toegestaan om vastgoed in Zwitserland te verhuren aan toeristen. U mag de woning echter niet verhuren aan vaste bewoners. Dit om speculatie op de woningmarkt van 'buitenaf' te voorkomen.