Hypotheek voor woning in Zwitserland

Wilt u een hypotheek afsluiten in Zwitserland? Dan worden deze vaak geleverd door Zwitserse banken, maar in sommige gevallen door pensioenfondsen of overheidsinstanties. Wanneer je aan de basisvoorwaarden voldoet verstrekken banken een hypotheek voor een woning in Zwitserland makkelijker. Als specialist bij de aan- en verkoop van vastgoed in Zwitserland ondersteunen wij in het hele traject. Zowel op financieel als juridisch en notarieel gebied begeleiden wij samen met onze partners in het proces.

Contact met FIRST.

De mogelijkheden voor het verstrekken van een hypotheek voor een woning in Zwitserland is afhankelijk van de financiële situatie en het huis dat je van plan bent te kopen. Als niet-Zwitser kan je een hypotheek van 50 tot 80 procent van de vraagprijs verwachten. Hierbij kijkt de hypotheekverstrekker niet alleen naar de financiële middelen, maar tevens naar eventuele verplichtingen in eigen land, zoals hypotheek, huur, leningen of alimentatie. Daarnaast zal er gevraagd worden naar een bewijs van inkomen. Gekeken wordt naar inkomen, pensioenen en beleggingsopbrengsten.

Hypotheek voor woning in Zwitserland afsluiten

Telefoon: +41(0)317770042 of e-mail: info@fp.ag

Hypotheek voor huis in Zwitserland afsluiten?

Wij begeleiden reeds ruim 15 jaar bij de aan- en verkoop van huizen in Zwitserland. Mede door ons toedoen heeft in samenwerking met de Zwitserse overheid een wetswijziging plaatsgevonden die de aan- en verkoop mogelijkheden van niet-Zwitsers vergroot. Banken in Zwitserland verstrekken een hypotheek altijd in Zwitserse Franken. Dit kan voor een periode van 5 tot 30 jaar, waarbij geldt dat de hypotheek voor een woning in Zwitserland voor het 70e levensjaar moet zijn afbetaald.

De rente bedraagt ongeveer 1%, maar dit varieert per hypotheek. Over het algemeen zijn rentes in Zwitserland het laagst ter wereld, waardoor het regelen van een hypotheek in Zwitserland een verstandige keus is. Zeker in combinatie met (huur)inkomsten die worden uitbetaald in Zwitserse Franken. Deze valuta is zeer stabiel met een stabiel rendement. Het vertrouwen van beleggers en investeerders is groot, vanwege het uitstekende Zwitserse financiële systeem, het bankgeheim en de economische en politieke stabiliteit van het land.

Voordelen van FIRST.

Een vakantiehuis of vastgoed in Zwitserland kopen? Als specialist in Zwitsers vastgoed begeleiden en adviseren wij in het hele traject. Zo ook bij de hypotheek voor een woning in Zwitserland en dit brengt diverse voordelen met zich mee, waarmee u (kostbare) complicaties kunt voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan verrassingen rondom belastingen, vergunningen voor buitenlandse investeerders of financiering wat niet wil lukken.

Het vooraf inwinnen van juiste informatie kan complicaties tijdens het aankoopproces voorkomen. Daarnaast biedt FIRST. een aantal andere voordelen, zoals:

  • Fiscaal advies en verhuur opties;
  • Partners in Zwitserland op notarieel, juridisch en financieel gebied;
  • Het vastgoed in Kandersteg op locatie bezichtigen;
  • Een Nederlands aanspreekpunt met kennis van huidige en komende projecten.

Meer informatie?

Maak gebruik van het contactformulier of neem direct contact op via:

Lees ook:

FAQ: Vastgoed in Zwitserland

Kan ik als niet Zwitser een woning kopen?

In Zwitserland is het niet toegestaan om onroerend goed met woonbestemming te kopen als niet Zwitsers ingezetene. Dit is wettelijk vastgelegd middels de Lex Koller wetgeving. Deze zelfde wetgeving reguleert ook meteen de uitzonderingen hierop. Jaarlijks worden 1.500 ontheffingen verdeeld over de 26 kantons. Graag leggen wij u uit hoe het precies in zijn werk gaat. In elk geval is het aanbod op onze site 100% voorzien van deze ontheffing. Aan deze ontheffing zijn ook beperkingen verbonden nl: - Maximaal bewoonbare woonoppervlak 200m2 - Maximale grootte grondstuk in volledig eigendom 1000 m2.

Kan ik een hypotheek krijgen op mijn woning?

Ja, er zijn diverse manieren van financieren dan wel in combinatie met vermogensbeheer. Een vuistregel is dat de banken bereid zijn tot 60% van een tweede woning te financieren. Let op! uitsluitend in Zwitserland gevestigde banken mogen een hypotheek verstrekken resp. in het grondboek worden ingeschreven.

Kan ik in Zwitserland wonen / werken?

Indien u een inwoner bent van de Europese Unie of EFTA land, kunt u zich vestigen in Zwitserland indien u bijv. kunt aantonen een dienstverband te hebben resp. inkomen te hebben in Zwitserland.

Mag ik verhuren?

De woning mag verhuurd worden aan toeristen. Niet is het toegestaan te verhuren aan vaste bewoners. Dit om speculatie op de woningmarkt van 'buitenaf' te voorkomen.