Aankoopmakelaar in Zwitserland?

De aankoop van een (tweede) huis in Zwitserland kan lastiger zijn dan elders. Zo verschilt de wet- en regelgeving op lokaal niveau en kan fiscale regelgeving afwijken van die in eigen land. Het vooraf inwinnen van informatie kan kostbare conflicten en verrassingen voorkomen. Daarbij helpt een specialist met andere zaken die belangrijk kunnen zijn in het aankoopproces.

Contact met FIRST.

Zwitserland is een prachtig land met zijn betoverende landschappen, een hoge levensstandaard en stabiele economie. Het wordt daardoor vaak als de veilige haven voor vermogen gezien door investeerders van over de hele wereld.

Evenals bij de aankoop van een woning in eigen land is een specialist of makelaar in Zwitserland een voordeel. Op deze pagina nemen we de voordelen en het belang van een aankoopmakelaar bij de aankoop van een tweede huis in Zwitserland met u door.

Aankoop makelaar Zwitserland

Waarom een aankoopmakelaar in Zwitserland?

Het kopen van een tweede huis in Zwitserland kan een uitdagend proces zijn, vooral als je niet bekend bent met de lokale wetten, regelgeving en marktomstandigheden. Door marktkennis, ervaring en connecties verloopt het aankoopproces soepel en komt u niet voor onverwachte verrassingen te staan.

Lokale marktkennis en expertise

Als aankoopmakelaar met 15 jaar ervaring beschikken wij over kennis van de (lokale) markt en expertise om u te informeren over prijzen, trends en ontwikkelingen. Daarbij adviseren wij natuurlijk graag over de beste locaties en wijken op basis van uw budget en wensen.

Daarnaast is FIRST. fiscaal en financieel adviseur, zodat u het maximale uit uw investering kunt halen. Zo zijn woningen in ons aanbod geschikt voor eigen gebruik, maar is rendement te verhogen middels verhuur. In een kort informatiegesprek vertellen we u hier graag alles over.

Vastgoedspecialist in Zwitserland

Netwerk en aanbod

Het netwerk en connecties spelen een belangrijke rol in de vastgoedsector, zoals toegang tot toekomstige projecten of exclusieve aanbiedingen die niet beschikbaar zijn voor het publieke domein. Geïnteresseerd? Vraag ons dan naar het beschikbare aanbod, komende projecten en de brochure voor potentiële huizen.

Onderhandelingsvaardigheden

Zelf een woning op het oog en wilt u gebruik maken van onze dienstverlening? Wij beoordelen graag of de woning voldoet aan de wet- en regelgeving voor de aankoop door niet Zwitsers ingezetene en helpen desgewenst met de financiering.

Wij kunnen eveneens in opdracht van u onderhandelen over de prijs, waarmee u onze dienst vaak terugverdiend. Onze ervaring en het expertise level stelt ons in staat om een passend bod te doen op basis van (lokale) kennis van de markt, juridische eisen, bouwkundige staat, ligging en andere essentiële factoren.

Juridische en notariële ondersteuning

Het kopen van een tweede huis in Zwitserland kan gepaard gaan met complexe juridische en administratieve procedures, zoals het controleren van de eigendomspapieren, het afhandelen van vergunningen en het regelen van financiering. Zeker voor buitenlandse investeerders kunnen er beperkingen gelden.

Een aankoopmakelaar in Zwitserland helpt door deze procedures te navigeren en zorgt voor een legitieme afhandeling. Interesse in onze dienstverlening? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.