5 aankooptips bij buitenlands vastgoed

Wanneer u vermogen veilig wilt investeren kan een vakantiewoning in een charmant dorp uitkomst bieden. Met name wintersportgebieden in Zwitserland zijn geschikte langetermijninvestering en geven de mogelijkheid om te profiteren van de groeiende populariteit van wintersportactiviteiten, maar verschaffen eveneens een mooie vakantiebestemming voor de lente- en en zomerperiode. Op bestemmingen als Morgins, Davos en Andermatt zijn momenteel woningen beschikbaar. Bekijk het aanbod of neem contact op voor meer informatie.

Contact met FIRST.

Als specialist met ruim 15 jaar ervaring nemen wij zorgen uit handen en tonen graag beschikbare woningen die aan alle factoren voldoen. Zo zijn er bovendien vastgoedprojecten inclusief hotelconcept te koop. Graag nemen we u mee in het aankooptraject en beantwoorden al uw vragen in een informatiegesprek, maar waar moet u eigenlijk op letten bij het vinden van een veilige investering?

Enkele tips bij aankoop internationaal vastgoed

Als investeerder dient u niet alleen rekening te houden met bouwtechnische staat van de aankoop, maar ook de regio en andere elementen hebben invloed op het rendement van het succes uw aankoop.

Duurzame belegging is toekomstbestendig

Ten eerste is het belangrijk om de toekomstbestendigheid van de regio te onderzoeken. Zo kan de populariteit van (wintersport)activiteiten variëren afhankelijk van de economie, weersomstandigheden en andere factoren.

Het is dus belangrijk om te onderzoeken of het wintersportdorp een stabiele en groeiende economie heeft, en of er plannen zijn voor de ontwikkeling van nieuwe activiteiten en infrastructuur om de aantrekkingskracht van het dorp op de lange termijn te behouden, zoals op Morgins, Davos en Andermatt van toepassing is.

Faciliteiten en ontwikkeling

Een andere belangrijke factor om te overwegen is de kwaliteit van de accommodaties en faciliteiten in het dorp. Mensen die op wintersportvakantie gaan, verwachten meestal comfortabele en moderne accommodaties en faciliteiten, zoals skiliften en goed onderhouden pistes.

Investeerders moeten daarom beoordelen of er voldoende hoogwaardige accommodaties en faciliteiten beschikbaar zijn of dat er mogelijkheden zijn om deze te ontwikkelen. Wanneer dit niet het geval is, kan dit invloed hebben op de verhuur en het netto rendement.

Seizoensgebonden?

Op zonovergoten eilanden kan het in de winterperiode akelig stil zijn. Ditzelfde geldt voor traditionele wintersportgebieden in de zomerperiode, wat kan leiden tot beperkte inkomsten en eventueel zelfs een daling van de huizenprijs. Het is daarom raadzaam om een locatie te zoeken die in alle seizoenen aantrekkelijk is voor toerisme. Denk aan mooie bezienswaardigheden, wandelroutes, watersport of mountainbike trails.

Juridisch en Fiscale aspecten

Ten slotte moeten investeerders rekening houden met de juridische en fiscale aspecten van de belegging. Afhankelijk van het land en zelfs de gemeente kan wet en regelgeving verschillen. Inwinning van professioneel advies kan hierbij het verschil maken en (kostbare) conflicten voorkomen. FIRST. assisteert hier graag bij.

Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op via:

Telefoon: +41(0)317770042 of e-mail: info@fp.ag