Veilig investeren in Zwitserland

Wilt u ook veilig investeren in Zwitserland en benieuwd hoe u een goed rendement behaalt? Spaarrentes zijn minimaal en over uw vermogen dient u vermogensbelasting te betalen. Beleggen of investeren in Zwitsers vastgoed kan daarom interessant zijn, maar een gedegen advies is essentieel.

Contact met FIRST.

FIRST. begeleid investeerders bij de aan- en verkoop van een onroerend goed en is tevens leidend partner bij projectontwikkeling in Zwitserland. Wij adviseren u op financieel vlak en informeren over de mogelijkheden voor een optimaal rendement. Zo zijn woningen in Zwitserland niet alleen te gebruiken als tweede huis, maar behoort ook verhuur tot de mogelijkheden.

Investeren Zwitserland

Telefoon: +41(0)317770042 of e-mail: info@fp.ag

Investeren in Zwitserland met FIRST.

Als niet-Zwitser kan het kopen van een huis in Zwitserland complexer zijn dan elders. Wij kennen de (lokale) regelgeving als geen ander en begeleiden samen met onze partners in het hele traject. Als specialist zijn wij betrokken geweest bij een wetswijziging die de mogelijkheden voor de aankoop van een woning in Zwitserland voor niet-Zwitsers verruimd.

FIRST. is bekend van diverse media, zoals Way of Living, de Ondernemerslounge, Harrie Mens, Masters of LXRY en diverse beurzen. Zo zijn wij jaarlijks aanwezig op bijvoorbeeld de Second Home Beurs. Ook veilig investeren in Zwitserland? FIRST. adviseert en begeleidt u graag in het traject en informeert u graag.

Vastgoed investering Zwitserland

Vastgoed investering in Zwitserland

Niet alleen staat het land om heerlijke chocolade en beroemde horloges, want ook de pure natuur en hoge levenskwaliteit maakt Zwitserland een zeer gewild land. In combinatie met politieke stabiliteit en een stabiele valuta is een vastgoed investering in Zwitserland een veilige keus.

FIRST. maakt van uw droom werkelijkheid en heeft luxe woningen in Zwitserland direct beschikbaar. Zo zijn wij op dit moment actief in diverse steden, zoals:

 • Leukerbad
 • Andermatt
 • Kandersteg
 • Walensee / Unterterzen:
 • Bissone / Lugano
 • Davos
 • Locarno
 • Grindelwald

Voordelen van FIRST.

Ook veilig investeren? Vastgoed in Zwitserland is zeer gewild. Als specialist begeleiden en adviseren wij van A tot Z, zodat het proces soepel verloopt. Dit brengt diverse voordelen met zich mee, omdat u hiermee (kostbare) complicaties kunt voorkomen. Zo kunt u na aankoop geconfronteerd worden met de ene na de andere belasting, kan er geen vergunning zijn voor buitenlandse investeerders of blijkt de financiering niet te lukken.

Het vooraf inwinnen van juiste informatie kan complicaties tijdens het aankoopproces voorkomen. Daarnaast biedt FIRST. een aantal andere voordelen, zoals:

 • Fiscaal advies en verhuur opties;
 • Partners in Zwitserland op notarieel, juridisch en financieel gebied;
 • Het vastgoed in Kandersteg op locatie bezichtigen;
 • Een Nederlands aanspreekpunt met kennis van huidige en komende projecten.

Meer informatie?

Maak gebruik van het contactformulier of neem direct contact op via:

Lees ook:

FAQ: Vastgoed in Zwitserland

Kan ik als niet Zwitser een woning kopen?

In Zwitserland is het niet toegestaan om onroerend goed met woonbestemming te kopen als niet Zwitsers ingezetene. Dit is wettelijk vastgelegd middels de Lex Koller wetgeving. Deze zelfde wetgeving reguleert ook meteen de uitzonderingen hierop. Jaarlijks worden 1.500 ontheffingen verdeeld over de 26 kantons. Graag leggen wij u uit hoe het precies in zijn werk gaat. In elk geval is het aanbod op onze site 100% voorzien van deze ontheffing. Aan deze ontheffing zijn ook beperkingen verbonden nl: - Maximaal bewoonbare woonoppervlak 200m2 - Maximale grootte grondstuk in volledig eigendom 1000 m2.

Kan ik een hypotheek krijgen op mijn woning?

Ja, er zijn diverse manieren van financieren dan wel in combinatie met vermogensbeheer. Een vuistregel is dat de banken bereid zijn tot 60% van een tweede woning te financieren. Let op! uitsluitend in Zwitserland gevestigde banken mogen een hypotheek verstrekken resp. in het grondboek worden ingeschreven.

Kan ik in Zwitserland wonen / werken?

Indien u een inwoner bent van de Europese Unie of EFTA land, kunt u zich vestigen in Zwitserland indien u bijv. kunt aantonen een dienstverband te hebben resp. inkomen te hebben in Zwitserland.

Mag ik verhuren?

De woning mag verhuurd worden aan toeristen. Niet is het toegestaan te verhuren aan vaste bewoners. Dit om speculatie op de woningmarkt van 'buitenaf' te voorkomen.