Second Home Beurs

Opzoek naar een droomhuis, vakantiehuis of tweede woning? Elk jaar bezoeken ongeveer 18.000 kopers de Second Home Beurs. In april 2020 en oktober 2020 is deze, vanwege COVID-19 afgelast. In plaats daarvan organiseren wij twee inloopdagen op 3 en 4 oktober 2020.

Contact met FIRST.

Elk jaar staan wij van FIRST. op de Second Home Beurs als specialist van Zwitserland. Hier beantwoorden wij vragen en vertellen graag alles over projecten, woningen en mogelijkheden in Zwitserland. De aan- of verkoop van een huis in Zwitserland kan lastiger zijn dan elders. Wij begeleiden in het hele traject voor een soepel verloop.

Second Home Beurs

Vakantiewoning of Tweede huis? Second Home Beurs

Met ruim 25.000 (vakantie)woningen in 25 verschillende landen beschikt het evenement over alles om uw droom te realiseren. Graag informeren wij u over de (investerings) mogelijkheden van een (tweede) huis in Zwitserland, Oman of Montenegro.

Naast de bijna 160 deelnemers van de Second Home Beurs worden diverse Seminars gegeven door deskundige. Bezoekt u de beurs? Kom dan zeker even kijken bij FIRST. Niet alleen beschikken wij over geweldige vakantiewoningen, maar blijft het een investering in vastgoed.

Als fiscaal specialist informeren wij tevens over het te behalen rendement, de mogelijkheid tot verhuur en andere fiscale voordelen. Een woning in Zwitserland is meer dan een tweede huis of vakantiewoning. FIRST. vertelt u hier graag alles over.

Vakantiewoningen op de Second Home Beurs

Informatie inloopmiddag van FIRST.

Vanwege de Corona-maatregelen heeft de beurs dit jaar niet kunnen plaatsvinden. Wel merken wij een toename in de vraag naar vastgoed in Zwitserland en Montenegro. Daarom organiseren wij regelmatig events, zoals inloopdagen. Op de komende inloopmiddag zouden wij graag informatie van de lopende projecten met u delen.

Geef via onderstaande button uw voorkeur voor locatie en tijdstip aan en samen plannen we een afspraak in.

Eerst volgende inloopmiddag:

  • 3 Oktober Van de Valk Eindhoven — Aalsterweg 322, 5644 RL Eindhoven
  • 4 Oktober Van de Valk Amsterdam-Amstel — Joan Muyskenweg 20, 1096 CJ Amsterdam

Wie is FIRST?

FIRST. is een Zwitserse organisatie met wortels in Nederland. Op dit moment zijn wij ruim 15 jaar actief als specialist op het gebied van vastgoed in Zwitserland. Wij begeleiden niet-Zwitsers bij de aankoop van een tweede woning in Zwitserland.

Naast de aan- en verkoop van huizen zijn wij leidend partner voor de ontwikkeling van totaalprojecten, zoals luxe (vakantie)resorts en hotels. Mede door onze inzet is in samenwerking met de Zwitserse overheid een speciale wet vormgegeven die de toegankelijkheid voor het bezitten van een tweede woning vergroot voor niet-Zwitsers.


Meer informatie?

Maak gebruik van het contactformulier of neem direct contact op via:

FAQ: Vastgoed in Zwitserland

Kan ik als niet Zwitser een woning kopen?

In Zwitserland is het niet toegestaan om onroerend goed met woonbestemming te kopen als niet Zwitsers ingezetene. Dit is wettelijk vastgelegd middels de Lex Koller wetgeving. Deze zelfde wetgeving reguleert ook meteen de uitzonderingen hierop. Jaarlijks worden 1.500 ontheffingen verdeeld over de 26 kantons. Graag leggen wij u uit hoe het precies in zijn werk gaat. In elk geval is het aanbod op onze site 100% voorzien van deze ontheffing. Aan deze ontheffing zijn ook beperkingen verbonden nl: - Maximaal bewoonbare woonoppervlak 200m2 - Maximale grootte grondstuk in volledig eigendom 1000 m2.

Kan ik een hypotheek krijgen op mijn woning?

Ja, er zijn diverse manieren van financieren dan wel in combinatie met vermogensbeheer. Een vuistregel is dat de banken bereid zijn tot 60% van een tweede woning te financieren. Let op! uitsluitend in Zwitserland gevestigde banken mogen een hypotheek verstrekken resp. in het grondboek worden ingeschreven.

Kan ik in Zwitserland wonen / werken?

Indien u een inwoner bent van de Europese Unie of EFTA land, kunt u zich vestigen in Zwitserland indien u bijv. kunt aantonen een dienstverband te hebben resp. inkomen te hebben in Zwitserland.

Mag ik verhuren?

De woning mag verhuurd worden aan toeristen. Niet is het toegestaan te verhuren aan vaste bewoners. Dit om speculatie op de woningmarkt van 'buitenaf' te voorkomen.