Vastgoed: hotelconcept met financiering

Al vele jaren zijn de rentes laag, mooi voor diegenen die middels een hypotheek het tweede huis in Zwitserland financieren, jammer voor degenen die graag hun spaargeld zien groeien. Dit thema is natuurlijk allen bekend en is dan ook de reden voor de groeiende interesse in tweede woningen als belegging; rendement aan de ene kant middels verhuur, aan de andere kant een paar weken per jaar zelf genieten. Hiervoor zijn diverse investeringskansen beschikbaar, waarbij je verhuurbaar vastgoed met hotelconcept kan financieren middels een hypotheek.

Contact met FIRST.

Om tot een goed rendement te komen ontwikkeld FIRST. haar projecten overwegend in een hotelconcept. Dit is tevens een eis vanuit de Zwitserse bevolking sinds het "Zweitwohnungs Initiative" van 2012. Op het eerste gezicht leek dit een bedreiging voor de tweede huizen markt, maar nu in 2021 kunnen we gelukkig zien dat de markt hiervoor volledig is verandert.

hotelconcept en financiering

Telefoon: +41(0)317770042 of e-mail: info@fp.ag

Verhuurbaar vastgoed met hotelconcept en financiering

De vraag naar verhuurbare objecten is veel groter dan die voor puur het eigengebruik. De nieuwe generaties willen zich niet verplichten telkens naar dezelfde locatie op vakantie te gaan en willen meer van de wereld zien, en in die tijd levert de woning zelfs geld op inplaats van alleen maar kosten. Dit nog afgezien van de stabiele en gestage waardestijging van het onroerend goed in Zwitserland.

In tegenstelling tot vele Europese landen is het in Zwitserland wel degelijk mogelijk om een verhuurbare woning met hotelconcept middels een hypotheek te financieren. Daarnaast zijn de kosten net als bij het eerste (woon) huis ook volledig aftrekbaar.\

Nieuwsgierig?

Kortom wij blijven onze projecten ook in de nabije toekomst ontwikkelen met een hotelconcept. Financieren met hypotheek of  nieuwsgierig waar FIRST. nieuwe project ontwikkeld? Neem direct contact met ons op.

FAQ: Vastgoed met hotelconcept

Als niet Zwitser een woning in Zwitserland kopen?

Als niet-Zwitser is het niet altijd toegestaan om vastgoed in Zwitserland te kopen. Dit is wettelijk vastgelegd middels de Lex Koller wetgeving. Deze zelfde wetgeving reguleert ook meteen de uitzonderingen hierop. Jaarlijks worden 1.500 ontheffingen verdeeld over de 26 kantons. Graag leggen wij u uit hoe het precies in zijn werk gaat. In elk geval is het aanbod op onze site 100% voorzien van deze ontheffing. Aan deze ontheffing zijn ook beperkingen verbonden, namelijk: - Maximaal bewoonbare woonoppervlak 200m2 - Maximale grootte grondstuk in volledig eigendom 1000 m2.

Hypotheek voor onroerend goed in Zwitserland?

Er zijn diverse methodes voor de financiering van onroerend goed in Zwitserland, dan wel in combinatie met vermogensbeheer. Een vuistregel is dat de banken bereid zijn tot 60% van een tweede woning te financieren. Let op! Uitsluitend in Zwitserland gevestigde banken mogen een hypotheek verstrekken voor Zwitsers vastgoed.

Kan ik in Zwitserland wonen / werken?

Indien u een inwoner bent van de Europese Unie of EFTA land, kunt u zich vestigen in Zwitserland indien u bijv. kunt aantonen een dienstverband te hebben resp. inkomen te hebben in Zwitserland.

Mag ik vastgoed in Zwitserland verhuren?

Het is toegestaan om vastgoed in Zwitserland te verhuren aan toeristen. U mag de woning echter niet verhuren aan vaste bewoners. Dit om speculatie op de woningmarkt van 'buitenaf' te voorkomen.