Onroerend goed in Zwitserland

Overweegt u te investeren in onroerend goed in Zwitserland? In ons aanbod vindt u diverse woningen direct beschikbaar in misschien wel het mooiste land ter wereld. FIRST. begeleidt investeerders bij de aan- en verkoop. De aankoop van een (tweede) huis in Zwitserland kan ingewikkelder zijn dan elders. Wij zijn gespecialiseerd in Zwitsers vastgoed en adviseren graag voor een optimaal rendement en soepel verloop.

Contact met FIRST.

Als specialist zijn wij betrokken geweest bij de wetswijziging voor de aankoop van een onroerend goed in Zwitserland door buitenlanders. Wij kennen de mooiste plekjes en woningen als geen ander en tonen deze graag op locatie. Investeren in Zwitserland is zowel zakelijk als privé mogelijk. Interesse? Neem dan gerust contact met ons op.

Onroerend goed in Zwitserland kopen

Onroerend goed in Zwitserland met FIRST.

Opzoek naar een tijdelijke of vaste woning? De woningen in ons aanbod voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen en zijn te gebruiken als tweede huis, vakantiewoning of permanente verblijfplaats. Ook verhuur behoort tot de mogelijkheden, waarmee u het rendement aanzienlijk kunt verhogen. Inkomsten zijn vervolgens weer aftrekbaar binnen de fiscale kaders, wat investeren in Zwitsers onroerend goed extra aantrekkelijk maakt. Hier vertellen wij graag alles over.

Waarom investeren in Zwitserland?

  • Stabiel politiek klimaat
  • Sterk ontwikkelde banksector en valuta
  • Aantrekkelijke vakantiebestemming
  • Zeer hoge levenskwaliteit

Onroerend goed in Zwitserland kopen

Onroerend goed in Zwitserland kopen

Wij begeleiden u van A tot Z. Al een huis of appartement op het oog? Wij kijken graag met u mee om u te ondersteunen bij de vervolgstappen. Zo helpen wij samen met onze partners in Zwitserland op financieel, juridisch en notarieel gebied.

Voor de aankoop van onroerend goed in Zwitserland is een hypotheek mogelijk. Afhankelijk van uw situatie kunt u als niet-Zwitser op een hypotheek van 50 tot 80% van de aankoopsom rekenen. De rente van ongeveer 1% bis vervolgens weer aftrekbaar voor de Zwitserse inkomstenbelasting.

Bij de bepaling van de hypotheek overweegt een bank de eventuele verplichtingen in het land van herkomst, zoals hypotheek, huur, leningen, alimentatie en openstaande schulden. Voorwaarden voor het verstrekken van een hypotheek in Zwitserland is dat de woning voor het 70e levensjaar moet zijn afbetaald.

Zakelijk Investeren in Zwitserland

Projectontwikkeling van FIRST.

FIRST. is als specialist niet alleen betrokken bij de aan- en verkoop van woningen. Zo zijn wij betrokken bij de projectontwikkeling van diverse luxe resorts en hotels.

Interesse in onze dienstverlening? Maak kennis met onze unieke werkwijze en persoonlijke benadering. Hierin brengen wij onze expertise van Zwitserland en de ‘Agile’ projectwerkwijze samen om vanaf de start van het project succesvol te zijn.

Meer informatie?

Maak gebruik van het contactformulier of neem direct contact op via:

FAQ: Vastgoed in Zwitserland

Kan ik als niet Zwitser een woning kopen?

In Zwitserland is het niet toegestaan om onroerend goed met woonbestemming te kopen als niet Zwitsers ingezetene. Dit is wettelijk vastgelegd middels de Lex Koller wetgeving. Deze zelfde wetgeving reguleert ook meteen de uitzonderingen hierop. Jaarlijks worden 1.500 ontheffingen verdeeld over de 26 kantons. Graag leggen wij u uit hoe het precies in zijn werk gaat. In elk geval is het aanbod op onze site 100% voorzien van deze ontheffing. Aan deze ontheffing zijn ook beperkingen verbonden nl: - Maximaal bewoonbare woonoppervlak 200m2 - Maximale grootte grondstuk in volledig eigendom 1000 m2.

Kan ik een hypotheek krijgen op mijn woning?

Ja, er zijn diverse manieren van financieren dan wel in combinatie met vermogensbeheer. Een vuistregel is dat de banken bereid zijn tot 60% van een tweede woning te financieren. Let op! uitsluitend in Zwitserland gevestigde banken mogen een hypotheek verstrekken resp. in het grondboek worden ingeschreven.

Kan ik in Zwitserland wonen / werken?

Indien u een inwoner bent van de Europese Unie of EFTA land, kunt u zich vestigen in Zwitserland indien u bijv. kunt aantonen een dienstverband te hebben resp. inkomen te hebben in Zwitserland.

Mag ik verhuren?

De woning mag verhuurd worden aan toeristen. Niet is het toegestaan te verhuren aan vaste bewoners. Dit om speculatie op de woningmarkt van 'buitenaf' te voorkomen.