Fiscale voordelen en wonen in Zwitserland

Veelal vragen onze klanten naar de fiscale en juridische aspecten die komen kijken bij het kopen van een (tweede) huis in Zwitserland. Hoe zit het met erfbelasting, onroerendgoedbelasting, belasting op verkoop, zijn veel gestelde vragen.

Contact met FIRST.

Het kopen van een woning in een ander land heeft inderdaad gevolgen, zo moet er bijv. inkomstenbelasting betaald worden over de huurinkomsten. Welke kosten kunnen daar weer vanaf getrokken worden? Zo zijn er veel vragen. Wij kunnen u volledig adviseren over het huis en de locatie ervan.

Erfbelasting Zwitserland

Fiscale voordelen en wonen in Zwitserland

Naast een geweldige rendement op uw investering kent vastgoed in Zwitserland diverse fiscale voordelen. Denk bijvoorbeeld aan mogelijkheden omtrent erf- en schenkbelasting in Zwitserland. Zo wordt er op federaal niveau geen erfbelasting en schenkbelasting geheven, maar verschilt dit per kanton. Het tarief is vaak aanzienlijk minder en zijn er veelal vrijstellingen van toepassingen voor schenkingen in familieverband.

Het kan dan ook fiscaal aantrekkelijk zijn om uzelf te vestigen in Zwitserland. Wilt u meer informatie of advies over dergelijke fiscale vraagstukken? First. helpt u graag.

Financial planner van NLPA

Voor bovenstaande vragen werken wij samen met specialisten. Ieder zijn vak. Daarnaast zijn deze aspecten continu aan veranderingen onderhevig en juist daarom zijn specialisten de aangewezen personen. Wilt u meer weten? Vraag onze presentatie aan waarin een financial planner van de NLPA (Nederlandse Planners Associatie) alles op een rijtje zet.

FAQ: Woning kopen in Zwitserland

Als niet Zwitser een woning in Zwitserland kopen?

Als niet-Zwitser is het niet altijd toegestaan om vastgoed in Zwitserland te kopen. Dit is wettelijk vastgelegd middels de Lex Koller wetgeving. Deze zelfde wetgeving reguleert ook meteen de uitzonderingen hierop. Jaarlijks worden 1.500 ontheffingen verdeeld over de 26 kantons. Graag leggen wij u uit hoe het precies in zijn werk gaat. In elk geval is het aanbod op onze site 100% voorzien van deze ontheffing. Aan deze ontheffing zijn ook beperkingen verbonden, namelijk: - Maximaal bewoonbare woonoppervlak 200m2 - Maximale grootte grondstuk in volledig eigendom 1000 m2.

Hypotheek voor onroerend goed in Zwitserland?

Er zijn diverse methodes voor de financiering van onroerend goed in Zwitserland, dan wel in combinatie met vermogensbeheer. Een vuistregel is dat de banken bereid zijn tot 60% van een tweede woning te financieren. Let op! Uitsluitend in Zwitserland gevestigde banken mogen een hypotheek verstrekken voor Zwitsers vastgoed.

Kan ik in Zwitserland wonen / werken?

Indien u een inwoner bent van de Europese Unie of EFTA land, kunt u zich vestigen in Zwitserland indien u bijv. kunt aantonen een dienstverband te hebben resp. inkomen te hebben in Zwitserland.

Mag ik vastgoed in Zwitserland verhuren?

Het is toegestaan om vastgoed in Zwitserland te verhuren aan toeristen. U mag de woning echter niet verhuren aan vaste bewoners. Dit om speculatie op de woningmarkt van 'buitenaf' te voorkomen.