Fiscale voordelen en wonen in Zwitserland

Veelal vragen onze klanten naar de fiscale en juridische aspecten die komen kijken bij het kopen van een (tweede) huis in Zwitserland. Hoe zit het met erfbelasting, onroerendgoedbelasting, belasting op verkoop, zijn veel gestelde vragen.

Contact met FIRST.

Het kopen van een woning in een ander land heeft inderdaad gevolgen, zo moet er bijv. inkomstenbelasting betaald worden over de huurinkomsten. Welke kosten kunnen daar weer vanaf getrokken worden? Zo zijn er veel vragen. Wij kunnen u volledig adviseren over het huis en de locatie ervan.

Erfbelasting Zwitserland

Telefoon: +41(0)317770042 of e-mail: info@fp.ag

Fiscale voordelen en wonen in Zwitserland

Naast een geweldige rendement op uw investering kent vastgoed in Zwitserland diverse fiscale voordelen. Denk bijvoorbeeld aan mogelijkheden omtrent erf- en schenkbelasting in Zwitserland. Zo wordt er op federaal niveau geen erfbelasting en schenkbelasting geheven, maar verschilt dit per kanton. Het tarief is vaak aanzienlijk minder en zijn er veelal vrijstellingen van toepassingen voor schenkingen in familieverband.

Het kan dan ook fiscaal aantrekkelijk zijn om uzelf te vestigen in Zwitserland. Wilt u meer informatie of advies over dergelijke fiscale vraagstukken? First. helpt u graag.

Vermogensbelasting en hypotheekrente in Zwitserland

Bij investering in een (tweede) huis in Zwitserland profiteert u van diverse (fiscale) voordelen. Zo ook voor bijvoorbeeld de minimale vermogensbelasting die Zwitserland hanteert voor (tweede) woningen. Het tarief kan per kanton en gemeente verschillen en varieert tussen de 0,1 en 1%.

Ook de hypotheekrente in Zwitserland is aantrekkelijk te noemen. Vraag ons naar de actuele tarieven. Voor de aankoop van een woning kan tot 60% van de aankoopsom worden gefinancierd door een lokale bank. Het restant dient uit eigen vermogen te worden ingebracht.

Financial planner van NLPA

Voor bovenstaande vragen werken wij samen met specialisten. Ieder zijn vak. Daarnaast zijn deze aspecten continu aan veranderingen onderhevig en juist daarom zijn specialisten de aangewezen personen. Wilt u meer weten? Vraag onze presentatie aan waarin een financial planner van de NLPA (Nederlandse Planners Associatie) alles op een rijtje zet.

FAQ: Woning kopen in Zwitserland

Wat zijn de fiscale voordelen?

Voor woonachtige in Zwitserland zijn er diverse fiscale voordelen van toepassing op bijvoorbeeld de inkomsten-, erf, schenk en vermogensbelasting. Als specialist op het gebied van vastgoed in Zwitserland leggen we graag uit hoe dit werkt.

Is een hypotheek voor vastgoedinvesteringen in Zwitserland mogelijk?

Er zijn diverse methodes voor de financiering van onroerend goed in Zwitserland, dan wel in combinatie met vermogensbeheer. Een vuistregel is dat de banken bereid zijn tot 60% van een tweede woning te financieren.

Mag ik vastgoed in Zwitserland verhuren?

Het is toegestaan om woningen in Zwitserland te verhuren aan toeristen. U mag het etablissement echter niet verhuren aan vaste bewoners. Dit om speculatie op de woningmarkt van 'buitenaf' te voorkomen.