Fiscale voordelen en wonen in Zwitserland

Veelal vragen onze klanten naar de fiscale en juridische aspecten die komen kijken bij het kopen van een (tweede) huis in Zwitserland. Hoe zit het met erfbelasting, onroerendgoedbelasting, belasting op verkoop, zijn veel gestelde vragen.

Contact met FIRST.

Het kopen van een woning in een ander land heeft inderdaad gevolgen, zo moet er bijv. inkomstenbelasting betaald worden over de huurinkomsten. Welke kosten kunnen daar weer vanaf getrokken worden? Zo zijn er veel vragen. Wij kunnen u volledig adviseren over het huis en de locatie ervan.

Erfbelasting Zwitserland

Fiscale voordelen en wonen in Zwitserland

Naast een geweldige rendement op uw investering kent vastgoed in Zwitserland diverse fiscale voordelen. Denk bijvoorbeeld aan mogelijkheden omtrent erf- en schenkbelasting in Zwitserland. Zo wordt er op federaal niveau geen erfbelasting en schenkbelasting geheven, maar verschilt dit per kanton. Het tarief is vaak aanzienlijk minder en zijn er veelal vrijstellingen van toepassingen voor schenkingen in familieverband.

Het kan dan ook fiscaal aantrekkelijk zijn om uzelf te vestigen in Zwitserland. Wilt u meer informatie of advies over dergelijke fiscale vraagstukken? First. helpt u graag.

Financial planner van NLPA

Voor bovenstaande vragen werken wij samen met specialisten. Ieder zijn vak. Daarnaast zijn deze aspecten continu aan veranderingen onderhevig en juist daarom zijn specialisten de aangewezen personen. Wilt u meer weten? Vraag onze presentatie aan waarin een financial planner van de NLPA (Nederlandse Planners Associatie) alles op een rijtje zet.