Makelaar voor vastgoed in Châtel, Frankrijk

Stijlvol, knus en romantisch. Het Franse Châtel is helemaal zichzelf gebleven en één van de twaalf dorpjes in Porte du Soleil. Het dorp is authentiek gebleven, ondanks de modernisering in het skigebied. Met 650 kilometer aan piste biedt skigebied Porte du Soleil voldoende ruimte aan zowel de beginnende als gevorderde wintersporter. Als makelaar voor (vakantie)woningen in Zwitserland ontvangen wij regelmatig de vraag voor beschikbaar vastgoed in het Franse Châtel.

Contact met FIRST.

Op een steenworp afstand van deze bestemming zijn wij onlangs gestart met de verkoop van project Porte du Soleil Residences in Morgins. De luxe boutique woningen zijn direct gelegen aan de piste en van alle gemakken voorzien. In totaal bestaat het project uit 3 gebouwen en 33 appartementen die stuk voor stuk uniek zijn. Vraag de brochure aan voor project Morgins of neem direct contact met ons op.

In skigebied Porte du Soleil geniet u van eindeloze dagtochten en verse sneeuw op de pistes. Châtel zelf beschikt over 130 kilometer piste, inclusief kindvriendelijke pistes voor kinderen van 3 tot 6 jaar. Verder vindt het gebied aansluiting op de 520 overige kilometers aan piste van skigebied Porte du Soleil.

Vastgoed Chatel

Makelaar in Châtel en omgeving

Als specialist op het gebied van Zwitsers vastgoed en makelaar in Châtel en omgeving zijn wij u graag van dienst. Wij kennen de parels op de markt en begeleiden bij de aan- en verkoop van luxe tweede woningen in Zwitserland

Het aankoopproces van een (tweede) huis in Zwitserland kan ingewikkeld zijn. Vergunningen voor niet-Zwitsers ingezetenen worden beperkt uitgegeven. Vanzelfsprekend voldoen de woningen in ons aanbod aan de wet- en regelgeving

Porte du Soleil Résidences in Morgins (CH)

In het nabij gelegen Morgins is vastgoed met hotelconcept beschikbaar. Zo beschikt u over hotelfaciliteiten als een receptie, zwembad, opbergruimten, een restaurant en après-ski bar voor zowel de eigen vakantie als voor verhuur. Naar verwachting resulteert dit in een rendement van zeker 5%, naast de stabiel stijgende huizenprijzen van woningen in Zwitserland.

Naast dat u vermogen veilig investeert, geniet u eveneens van fiscale voordelen, zoals de minimale vermogensbelasting in Zwitserland die per kanton en regio varieert tussen de 0,1 en 1%. Ook de inkomsten-, erf en schenkbelasting vallen vaak gunstig voor u uit. In een kort gesprek vertellen wij hier graag alles over. Maak daarom een afspraak of neem direct contact met ons op.

Geschiedenis van Châtel

Al ruim een eeuw is Châtel een vakantiebestemming in Frankrijk. De eerste skilift werd in gebouwd in 1947 en de eerste skischool was van Roland Macchi in 1948. Vervolgens nam Parijzenaar Pierre Beteille de skischool over in 1953 en groeide het gebied uit tot een populair skioord.

Tot op de dag van vandaag is Châtel middels wandelpaden en pistes verbonden met leuke dorpjes als L’Chapelle d’Abondance en het Zwitserse Torgon en Morgins. Via panoramische routes keert u vervolgens weer terug naar misschien wel het meest authentieke dorp van Porte du Soleil; Châtel.