Vastgoed in Arosa

In het oosten van Zwitserland is een zeer interessante investeringskans voorhanden. Het betreft woningen in het knusse Arosa nabij Davos. De karakteristieke Zwitserse huizen gelegen aan meer de Obersee en imposante bergwanden zorgt voor schilderachtige taferelen. Ontdek vastgoed in Arosa en vraag ons naar de beschikbare woningen.

Contact met FIRST.

Aan de voet van de Weisshorn vind je een waanzinnig mooi stukje Zwitserland. Het klassiek Zwitserse dorp is bekend als kuuroord en wintersportgebied. Met 220 kilometer piste en een luxe gondel vanuit het dorp biedt Arosa voldoende faciliteiten voor het hele gezin. De vele cafés, restaurants en clubs maken het gebied en vastgoed in Arosa aantrekkelijk voor recreanten en investeerders.

Onroerend goed in Arosa

Telefoon: +41(0)317770042 of e-mail: info@fp.ag

Vastgoed Arosa: beschikbare woningen

Op dit moment bieden wij diverse woningen aan in het pittoreske dorp. Met onze vestiging in Nederland en Zwitserland zijn wij in beide landen van dienst. Zo beantwoorden wij vragen in eigen land en tonen wij het beschikbare vastgoed in Arosa op locatie. 

Benieuwd naar het aanbod of een inspectiereis? Wij vertellen je hier graag alles over. Naast informatie, advies en bezichtigingen ondersteunen we (waar nodig) in het vervolgtraject. Zo nemen we zorgen m.b.t. het fiscale, juridische en notariële proces voor je uit handen.

Koop vastgoed in Arosa

Makelaar en advies in Arosa

Opzoek naar een leuke vakantiewoning of (tweede) huis en een makelaar in Zwitserland nodig? Met meer dan 15 jaar ervaring kennen wij de wet- en regelgeving als geen ander. Als specialist kennen wij de parels op de markt en begeleiden van A tot Z samen met onze partners in Zwitserland.

Ook op financieel gebied adviseren wij over de mogelijkheden en zorgen voor een optimaal rendement. Denk aan het verkrijgen van een hypotheek in Zwitserland als niet-Zwitser, verhuur en belastingvoordelen. In een kennismakingsgesprek vertellen wij hier graag alles over.

Voordelen van FIRST.

Het vooraf inwinnen van juiste informatie kan complicaties tijdens het aankoopproces voorkomen. Ook wanneer u vastgoed in Arosa aankoopt begeleidt, adviseert en ondersteunt FIRST. in het hele traject.

Hiermee voorkomt u (kostbare) complicaties en wordt u naderhand niet geconfronteerd met onverwachte kosten, belastingen of vergunningen. Bij aankoop van een woning in eigen land kan de expertise, het netwerk en ervaring van een makelaar ook voordeel bieden. Ditzelfde geldt voor woningen in Arosa.

Naast de functie die FIRST. als makelaar vervult, kent de dienstverlening een aantal andere voordelen, zoals:

  • Fiscaal advies en verhuur opties;
  • Partners in Zwitserland op notarieel, juridisch en financieel gebied;
  • Bezichtigen van vastgoed in Arosa op locatie;
  • Een Nederlands aanspreekpunt met kennis van huidige en komende projecten.

Interesse?

Wanneer je een huis koopt in Nederland, kies je ook voor de expertise van een (lokale) makelaar. FIRST. is de aangewezen partij voor (luxe) vastgoed in Zwitserland. Neem vandaag nog contact met ons op of plan een afspraak.

FAQ: Zwitsers vastgoed

Als niet Zwitser een woning in Zwitserland kopen?

Als niet-Zwitser is het niet altijd toegestaan om vastgoed in Zwitserland te kopen. Dit is wettelijk vastgelegd middels de Lex Koller wetgeving. Deze zelfde wetgeving reguleert ook meteen de uitzonderingen hierop. Jaarlijks worden 1.500 ontheffingen verdeeld over de 26 kantons. Graag leggen wij u uit hoe het precies in zijn werk gaat. In elk geval is het aanbod op onze site 100% voorzien van deze ontheffing. Aan deze ontheffing zijn ook beperkingen verbonden, namelijk: - Maximaal bewoonbare woonoppervlak 200m2 - Maximale grootte grondstuk in volledig eigendom 1000 m2.

Hypotheek voor onroerend goed in Zwitserland?

Er zijn diverse methodes voor de financiering van onroerend goed in Zwitserland, dan wel in combinatie met vermogensbeheer. Een vuistregel is dat de banken bereid zijn tot 60% van een tweede woning te financieren. Let op! Uitsluitend in Zwitserland gevestigde banken mogen een hypotheek verstrekken voor Zwitsers vastgoed.

Kan ik in Zwitserland wonen / werken?

Indien u een inwoner bent van de Europese Unie of EFTA land, kunt u zich vestigen in Zwitserland indien u bijv. kunt aantonen een dienstverband te hebben resp. inkomen te hebben in Zwitserland.

Mag ik vastgoed in Zwitserland verhuren?

Het is toegestaan om vastgoed in Zwitserland te verhuren aan toeristen. U mag de woning echter niet verhuren aan vaste bewoners. Dit om speculatie op de woningmarkt van 'buitenaf' te voorkomen.