Inspectiepakket: woning in Zwitserland

Een belangrijk stap in de aanschaf van een tweede woning in het buitenland, is de bezichtiging op locatie. Om een goed beeld te kunnen vormen van het onroerend goed en haar omgeving, is een bezichtiging op locatie essentieel. Voor al haar projecten faciliteert FIRST. de bezichtiging op locatie. Regelmatig organiseren wij inspectiereizen naar onze projecten; in veel gevallen d.m.v. maatwerk, maar vaak ook door middel van een bezoekers weekend.

Contact met FIRST.

Een inspectiepakket bestaat in ieder geval uit een bezichtiging / uitleg van het object onder begeleiding van een medewerker van First. Tevens wordt er bij een inspectiepakket gezorgd voor één of meerdere hotelovernachtingen waardoor u in alle rust kunt kennismaken met de ongetwijfeld prachtige omgeving.

Inspectie en bezichtiging Zwitsers vastgoed

Telefoon: +41(0)317770042 of e-mail: info@fp.ag

Inspectiepakket voor (tweede) huis in Zwitserland

Overweegt u te investeren in een vakantiewoning of tweede huis? De sterk ontwikkelde bankensector, valuta en het politieke systeem resulteert in één van de meest solide huizenmarkten ter wereld. Gecombineerd met prachtige natuur en een hoge levenskwaliteit is vastgoed in Zwitserland zeer gewild.

Om de mogelijkheden te ontdekken bieden wij inspectiereizen aan, waarbij u de woning in Zwitserland op locatie kunt bezichtigen. Nieuwsgierig geworden naar onze projecten en wilt u gaan bezichtigen op locatie, maar weet u nog niet hoe dit te organiseren, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

FAQ: Woning in Zwitserland

Als niet Zwitser een woning in Zwitserland kopen?

Als niet-Zwitser is het niet altijd toegestaan om vastgoed in Zwitserland te kopen. Dit is wettelijk vastgelegd middels de Lex Koller wetgeving. Deze zelfde wetgeving reguleert ook meteen de uitzonderingen hierop. Jaarlijks worden 1.500 ontheffingen verdeeld over de 26 kantons. Graag leggen wij u uit hoe het precies in zijn werk gaat. In elk geval is het aanbod op onze site 100% voorzien van deze ontheffing. Aan deze ontheffing zijn ook beperkingen verbonden, namelijk: - Maximaal bewoonbare woonoppervlak 200m2 - Maximale grootte grondstuk in volledig eigendom 1000 m2.

Hypotheek voor onroerend goed in Zwitserland?

Er zijn diverse methodes voor de financiering van onroerend goed in Zwitserland, dan wel in combinatie met vermogensbeheer. Een vuistregel is dat de banken bereid zijn tot 60% van een tweede woning te financieren. Let op! Uitsluitend in Zwitserland gevestigde banken mogen een hypotheek verstrekken voor Zwitsers vastgoed.

Kan ik in Zwitserland wonen / werken?

Indien u een inwoner bent van de Europese Unie of EFTA land, kunt u zich vestigen in Zwitserland indien u bijv. kunt aantonen een dienstverband te hebben resp. inkomen te hebben in Zwitserland.

Mag ik vastgoed in Zwitserland verhuren?

Het is toegestaan om vastgoed in Zwitserland te verhuren aan toeristen. U mag de woning echter niet verhuren aan vaste bewoners. Dit om speculatie op de woningmarkt van 'buitenaf' te voorkomen.