Vastgoed in Wengen

In het zuiden van Berner Oberland tegen de grens met Wallis tref je het pittoreske dorpje Wengen. Het dorp is gelegen in één van de mooiste streken van Zwitserland, namelijk de gemeente Lauterbrunnen. Te midden van de Eiger, Mönch en Jungfrau is de omgeving veelzijdig en aantrekkelijk voor toeristen. Dit maakt vastgoed in Wengen een zekere, veilige en gewilde investering. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Contact met FIRST.

Uniek aan Wengen is de historische trein naar het Jungfraujoch; het hoogste treinstation van Europa op 3453 meter hoogte. Hetgeen draagt veel bij aan de charme en beleving van het dorp. Hierdoor is het gehele dorp autovrij en parkeer je de auto onderaan bij de tandradbahn in een garage. Vervolgens reis je in 15 minuten per trein naar het station op de berg.

Tweede huis Wengen

Telefoon: +41(0)317770042 of e-mail: info@fp.ag

Vastgoed Wengen: woningen beschikbaar

Omgeven door skipistes en wandelpaden is Wengen de ideale bestemming voor dagtochten, wintersport, rust en wandelingen. Daarbij zit je op minimale afstand van pure natuur en dorpjes als Interlaken, Mürren, Wilderswil en Grindelwald.

Ontdek de beschikbare woningen in de regio. Met onze vestiging in Nederland en Zwitserland bieden wij een volledige dienst en begeleiden van A tot Z. Zo informeren wij u vanuit ons kantoor in Nederland of Zwitserland en tonen wij vastgoed in Wengen op locatie. Ook bij het (eventuele) vervolgtraject doorlopen wij het fiscale, juridische en notariële proces en nemen zorgen uit handen.

Vastgoed Wengen

Voordelen van FIRST.

Het vooraf inwinnen van juiste informatie kan complicaties tijdens het aankoopproces voorkomen. Ook wanneer u vastgoed in Wengen aankoopt begeleidt, adviseert en ondersteunt FIRST. in het hele traject.

Hiermee voorkomt u (kostbare) complicaties en wordt u naderhand niet geconfronteerd met onverwachte kosten, belastingen of vergunningen. Bij aankoop van een woning in eigen land kan de expertise, het netwerk en ervaring van een makelaar ook voordeel bieden. Ditzelfde geldt voor woningen in Wengen.

Naast de functie die FIRST. als makelaar vervult, kent de dienstverlening een aantal andere voordelen, zoals:

  • Fiscaal advies en verhuur opties;
  • Partners in Zwitserland op notarieel, juridisch en financieel gebied;
  • Bezichtigen van vastgoed in Wengen op locatie;
  • Een Nederlands aanspreekpunt met kennis van huidige en komende projecten.

Interesse?

Bij de aan- of verkoop van een huis in Nederland kies je ook voor de expertise van een (lokale) makelaar. Als specialist kennen wij de wet- en regelgeving als geen ander en is First. de aangewezen partij. Neem vandaag nog contact op of vraag om extra informatie over beschikbare appartementen of huizen in Wengen.

FAQ: Vastgoed in Wengen

Als niet Zwitser een woning in Wengen kopen?

Als niet-Zwitser is het niet altijd toegestaan om vastgoed in Wengen te kopen. Dit is wettelijk vastgelegd middels de Lex Koller wetgeving. Deze zelfde wetgeving reguleert ook meteen de uitzonderingen hierop. Jaarlijks worden 1.500 ontheffingen verdeeld over de 26 kantons. Graag leggen wij u uit hoe het precies in zijn werk gaat. In elk geval is het aanbod op onze site 100% voorzien van deze ontheffing. Aan deze ontheffing zijn ook beperkingen verbonden, namelijk: - Maximaal bewoonbare woonoppervlak 200m2 - Maximale grootte grondstuk in volledig eigendom 1000 m2.

Hypotheek voor onroerend goed in Zwitserland?

Er zijn diverse methodes voor de financiering van onroerend goed in Zwitserland, dan wel in combinatie met vermogensbeheer. Een vuistregel is dat de banken bereid zijn tot 60% van een tweede woning te financieren. Let op! Uitsluitend in Zwitserland gevestigde banken mogen een hypotheek verstrekken voor Zwitsers vastgoed.

Kan ik in Zwitserland wonen / werken?

Indien u een inwoner bent van de Europese Unie of EFTA land, kunt u zich vestigen in Zwitserland indien u bijv. kunt aantonen een dienstverband te hebben resp. inkomen te hebben in Zwitserland.

Mag ik vastgoed in Wengen verhuren?

Het is toegestaan om vastgoed in Wengen te verhuren aan toeristen. U mag de woning echter niet verhuren aan vaste bewoners. Dit om speculatie op de woningmarkt van 'buitenaf' te voorkomen.