Vastgoed in Interlaken

Bent u ook benieuwd naar de mogelijkheden van vastgoed in Interlaken? Interlaken gelegen in kanton Berner Oberland ligt tussen het meer van Thun (Thunersee) en het meer van Brienz (Brienzersee). Het is misschien wel het mooiste deel van Zwitserland met de imposante bergen, prachtige wandelingen en onbelemmerde vergezichten.

Contact met FIRST.

FIRST. is ruim 15 jaar betrokken bij de aan- en verkoop van vastgoed in Interlaken en andere regio's in Zwitserland. Wij kennen de (lokale) regelgeving dan ook als geen ander en begeleiden samen met onze partners in het hele traject. Niet alleen vinden wij een droomhuis, maar adviseren tevens voor een optimaal rendement uit uw investering.

Vastgoed in Interlaken

Vastgoed in Interlaken van FIRST.

In ons aanbod vindt u woningen in Grindelwald en Kandersteg. Beide bestemmingen zijn een waar wandelparadijs en kennen sneeuwzekere gebieden, zoals Mürren/Schilthorn, Kleiner Scheidegg/Männlichen, Beatenberg, Axalp-Brienz en First . Dit maakt vastgoed in Interlaken in alle jaargetijde een magische (vakantie)bestemming en een veilige investering.

Woning in Grindelwald

In het prachtige Grindelwald zijn twee penthousen direct beschikbaar. Het betreft luxe appartementen met exclusieve hotelservice. Gelegen aan de voet van de Eiger beschikt u van uw woning van een schitterend uitzicht en maximaal comfort.

(Tweede) huis in Kandersteg

Kandersteg is een populaire wandelbestemming voor zowel inwoners als toeristen. Geniet hier van de diepblauwe bergmeren en witte bergtoppen. Investeer in een unieke regio met appartementen variërend van 465.000 tot 620.000 Zwitserse Franken. In de regel geldt dat u 40% eigen vermogen nodig heeft voor het verkrijgen van een hypotheek voor een woning in Zwitserland.

Woning in Interlaken

Woning kopen in Interlaken

De aankoop van een huis in Zwitserland kan erg gunstig zijn. Zo kent het land diverse fiscale voordelen waar we u graag meer over vertellen. Opzoek naar een tweede huis of appartement in de regio van Interlaken? Als expert van vastgoed in Zwitserland begeleiden wij u graag. Neem daarom direct contact met ons op.  


Meer informatie?

Maak gebruik van het contactformulier of neem direct contact op via:

FAQ: Vastgoed in Interlaken

Als niet Zwitser een woning in Interlaken kopen?

Als niet-Zwitser is het niet altijd toegestaan om vastgoed in Interlaken te kopen. Dit is wettelijk vastgelegd middels de Lex Koller wetgeving. Deze zelfde wetgeving reguleert ook meteen de uitzonderingen hierop. Jaarlijks worden 1.500 ontheffingen verdeeld over de 26 kantons. Graag leggen wij u uit hoe het precies in zijn werk gaat. In elk geval is het aanbod op onze site 100% voorzien van deze ontheffing. Aan deze ontheffing zijn ook beperkingen verbonden, namelijk: - Maximaal bewoonbare woonoppervlak 200m2 - Maximale grootte grondstuk in volledig eigendom 1000 m2.

Hypotheek voor onroerend goed in Interlaken?

Er zijn diverse methodes voor de financiering van onroerend goed in Interlaken, dan wel in combinatie met vermogensbeheer. Een vuistregel is dat de banken bereid zijn tot 60% van een tweede woning te financieren. Let op! Uitsluitend in Zwitserland gevestigde banken mogen een hypotheek verstrekken voor Zwitsers vastgoed.

Kan ik in Zwitserland wonen / werken?

Indien u een inwoner bent van de Europese Unie of EFTA land, kunt u zich vestigen in Zwitserland indien u bijv. kunt aantonen een dienstverband te hebben resp. inkomen te hebben in Zwitserland.

Mag ik vastgoed in Interlaken verhuren?

Het is toegestaan om vastgoed in Interlaken te verhuren aan toeristen. U mag de woning echter niet verhuren aan vaste bewoners. Dit om speculatie op de woningmarkt van 'buitenaf' te voorkomen.