Hypotheek in Zwitserland

De onroerend goed markt is is Zwitserland mede zo stabiel vanwege het feit dat ongeacht het inkomen 20% van de koopsom uit eigen middelen gefinancierd moet worden. Een 100% financiering uit een hypotheek in Zwitserland is hierdoor niet mogelijk. Er wordt verwacht dat de koper zelf heeft gespaard resp. eigen middelen inzet voor het "eigen huis". Dit geld voor de Zwitsers.

Contact met FIRST.

Overweeg u een (tweede) huis te kopen in Zwitserland? FIRST. ondersteunt reeds ruim 15 jaar bij de aan- en verkoop vastgoed in Zwitserland. Het aankoopproces kan lastiger zijn dan elders. Wij informeren, adviseren en begeleiden u in het hele traject om uw droom te verwezenlijken. Het land is veelzijdig en heeft u veel te bieden. U realiseert niet alleen een droom, maar investeert tevens in één van de meest solide huizenmarkten ter wereld.

Hypotheek in Zwitserland afsluiten

Telefoon: +41(0)317770042 of e-mail: info@fp.ag

Hypotheek in Zwitserland voor niet-Zwitsers

Voor onze klanten in het buitenland is de stelregel dat indien 40% uit eigen middelen gefinancierd wordt, dat u de resterende 60% middels een hypotheek kan verkrijgen. Deze financiering baseert zich op het onroerend goed en de bank toetst of de rentelast (rekenrente van 5%) gedragen kan worden gebaseerd op het wereld inkomen / vermogen.

Voordelen van hypotheek in Zwitserland

Aflossing is hierbij zelden tot nooit vereist. Bijkomend voordeel van de hypotheek in Zwitserland is dat de rente volledig aftrekbaar is van de bijv. huurinkomsten. Hiermee maakt u het vermogen lager en dus ook de bijbehorende vermogensbelasting. Deze is lager dan in de omringende landen en Nederland.

Daarnaast is de rente erg laag om het minder aantrekkelijk te houden om Zwitserse Franken aan te houden om de opwaardering t.o.v. bij. de Euro af te remmen. De Zwitserse Frank is nou eenmaal wereldwijd de veilige haven in onrustige tijden.
Momenteel is een rente van 1% mogelijk.


Hypotheek afsluiten?

Maak gebruik van het contactformulier of neem direct contact op via:

Lees ook:

FAQ: Hypotheek Zwitserland

Kan ik een hypotheek in Zwitserland afsluiten?

Ja, er zijn mogelijkheden voor een hypotheek in Zwitserland. Doorgaans verstrekt de bank 60% van de aankoopprijs.

Waarom een huis kopen in Zwitserland?

Zwitserland is de veilige haven van Europa en kent een uitzonderlijk sterke valuta en economie. Daarbij profiteer je van een zeer hoge levenskwaliteit en is het een aantrekkelijk vakantieland.

Wat zijn de verhuur mogelijkheden?

Bij FIRST. zijn appartementen en huizen met verhuur mogelijkheden beschikbaar.