Immobilien in Zwitserland

Droomt u van een (tweede) huis in de veilige haven van Europa? Zwitserland heeft veel meer te bieden dan heerlijke chocola en dure horloges. De unieke landschappen en pure rust gecombineerd met politieke stabiliteit en een hoge levenskwaliteit maken het zeer aantrekkelijk voor investeerders. Met ruim 15 jaar ervaring kent FIRST. de markt en begeleidt u graag bij de aan- of verkoop van immobilien in Zwitserland.

Contact met FIRST.

Het liefst nemen wij u natuurlijk mee naar één van onze woningen, maar informeren u ook in Nederland al over de mogelijkheden van immobilien in Zwitserland. Een huis kopen in Zwitserland kan als buitenlander lastiger zijn dan elders. In samenwerking met o.a. FIRST. heeft de Zwitserse overheid de regelgeving m.b.t. de aankoop van een “tweede woning“ aangepast. Hierdoor kennen wij de regels als geen ander en begeleiden wij graag bij de realisatie van uw (droom)huis.

immobilien in Zwitserland

Telefoon: +41(0)317770042 of e-mail: info@fp.ag

Immobilien in Zwitserland van FIRST.

Actief voor diverse vastgoedprojecten in Zwitserland heeft FIRST. veelzijdig en variërend aanbod. Zo beschikken wij over individuele woningen, maar ook appartement die onderdeel uitmaken van een luxe resort. Werkzaam in diverse kantons is er altijd wel een geschikte woning te vinden.

De woningen in ons aanbod voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen en zijn zowel als permanente verblijfplaats en tijdelijke (vakantie)woning te gebruiken. Ook verhuur in vakantieperiodes behoort tot de mogelijkheden. Enthousiast? Neem dan contact op en wij vertellen u graag meer. Naast de aan- of verkoop van immobilien in Zwitserland ondersteunen wij tevens bij fiscale, juridische en notariële activiteiten.

Immo kopen in Zwitserland

Specialist op Zwitserse huizenmarkt

Als specialist op de markt zijn wij bekend van diverse TV-programma's, beurzen en Masters of LXRY. Naast aan- en verkoop van immobilien in Zwitserland zijn wij leidend partner bij de ontwikkeling van totaalprojecten, zoals hotels of luxe vakantieresorts. Op dit moment zijn er in 8 steden woningen beschikbaar.

 • Leukerbad
 • Andermatt
 • Kandersteg
 • Walensee / Unterterzen:
 • Bissone / Lugano
 • Davos
 • Locarno
 • Grindelwald

Bezichtigen of de omgeving bekijken? Wij nemen u graag mee. Al bij het oversteken van de Zwitserse grens omarmt de frisse berglucht u en overheerst een gevoel van ontspanning. Verder kunt u hier eindeloos wandelen, wintersporten en recreëren. Dit maakt Zwitserland zowel het ideale vakantieland als een geweldige investering.

Voordelen van FIRST.

Een vakantiehuis of immobilien kopen? Als specialist in Zwitsers vastgoed begeleiden en adviseren wij in het hele traject. Dit brengt diverse voordelen met zich mee, omdat u hiermee (kostbare) complicaties kunt voorkomen. Zo kunt u na aankoop geconfronteerd worden met de ene na de andere belasting, kan er geen vergunning zijn voor buitenlandse investeerders of blijkt de financiering niet te lukken.

Het vooraf inwinnen van juiste informatie kan complicaties tijdens het aankoopproces voorkomen. Daarnaast biedt FIRST. een aantal andere voordelen, zoals:

 • Fiscaal advies en verhuur opties;
 • Partners in Zwitserland op notarieel, juridisch en financieel gebied;
 • Het immobilien in Zwitserland op locatie bezichtigen;
 • Een Nederlands aanspreekpunt met kennis van huidige en komende projecten.

Meer informatie?

Maak gebruik van het contactformulier of neem direct contact op via:

Lees ook:

FAQ: Vastgoed in Zwitserland

Kan ik als niet Zwitser een woning kopen?

In Zwitserland is het niet toegestaan om onroerend goed met woonbestemming te kopen als niet Zwitsers ingezetene. Dit is wettelijk vastgelegd middels de Lex Koller wetgeving. Deze zelfde wetgeving reguleert ook meteen de uitzonderingen hierop. Jaarlijks worden 1.500 ontheffingen verdeeld over de 26 kantons. Graag leggen wij u uit hoe het precies in zijn werk gaat. In elk geval is het aanbod op onze site 100% voorzien van deze ontheffing. Aan deze ontheffing zijn ook beperkingen verbonden nl: - Maximaal bewoonbare woonoppervlak 200m2 - Maximale grootte grondstuk in volledig eigendom 1000 m2.

Kan ik een hypotheek krijgen op mijn woning?

Ja, er zijn diverse manieren van financieren dan wel in combinatie met vermogensbeheer. Een vuistregel is dat de banken bereid zijn tot 60% van een tweede woning te financieren. Let op! uitsluitend in Zwitserland gevestigde banken mogen een hypotheek verstrekken resp. in het grondboek worden ingeschreven.

Kan ik in Zwitserland wonen / werken?

Indien u een inwoner bent van de Europese Unie of EFTA land, kunt u zich vestigen in Zwitserland indien u bijv. kunt aantonen een dienstverband te hebben resp. inkomen te hebben in Zwitserland.

Mag ik verhuren?

De woning mag verhuurd worden aan toeristen. Niet is het toegestaan te verhuren aan vaste bewoners. Dit om speculatie op de woningmarkt van 'buitenaf' te voorkomen.