Makelaar Andermatt

Zwitserland is misschien wel het mooiste land van Europa. Naast de pure natuur zijn regels, democratie en veiligheid hier nog echt van betekenis. Wonen en investeren in Zwitserland is dan ook een interessante optie. Als makelaar in Andermatt en andere delen van Zwitserland kennen wij de markt en begeleiden wij bij de aan- en verkoop van onroerend goed. Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag het ons en neem direct contact op.

Contact met FIRST.

Wanneer u een (tweede) huis wilt kopen kan bijvoorbeeld een makelaar in Andermatt uitkomst bieden. Als specialist in Zwitsers vastgoed kennen wij de wet- en regelgeving als geen ander. Zo is alles in één keer goed geregeld en komt u niet voor verrassingen te staan. Daarbij helpen wij graag bij de financiering en geven wij informeren wij over de mogelijkheden om een zo hoog mogelijk rendement te behalen uit uw investering.

Makelaar Andermatt

Makelaar in Andermatt

De woningen in ons aanbod zijn geschikt als permanente verblijfplaats, maar ook als vakantiehuis of voor verhuur. First. heeft ruim 15 jaar ervaring als makelaar in Andermatt en andere delen van Zwitserland. Naast begeleiding bij de aan- en verkoop van huizen in Zwitserland bieden wij ondersteuning op juridisch en financieel gebied.

Investeren voor niet-Zwitsers kan complexer zijn dan elders. Wij kennen de wet- en regelgeving als geen ander en ondersteunen in het hele traject.

Te koop in Andermatt

Hieronder vindt u een overzicht van woningen die op het huidige moment te koop zijn in Andermatt. Zo is er in de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in de ontwikkeling van nieuwe vastgoedprojecten. Investeren kan al vanaf CHF 460.000 met oppervlaktes uiteenlopend van 27 tot en met 616 vierkantenmeter.

 • TurmFalke
 • Smartstudios Eisvogel
 • Gotthard Residence
 • Enzian
 • Arve appartementen
 • Alpenrose
 • Schneefalke
 • Oberalpreuss
 • The Chedi Penthouse Gems

Lees meer: Vastgoed in Andermatt


Investeer met makelaar in Andermatt

Fiscale voordelen van woning in Andermatt

Naast een goed rendement kent het kopen van een (tweede) huis in Zwitserland diverse fiscale voordelen. Denk aan verhuur, aftrek op inkomstenbelasting, erfbelasting, schenkbelasting en onroerendgoedbelasting. Als specialist vertellen wij u hier graag alles over. Neem daarom

Waarom investeren in Zwitserland?

 • Politieke stabiliteit
 • Sterk ontwikkelde valuta en bankensector
 • Gewilde vakantiebestemming
 • Populaire en solide huizenmarkt.
 • Fiscaal aantrekkelijk.
 • Zeer hoge levenskwaliteit.

FAQ: Makelaar in Andermatt

Als niet Zwitser een woning in Zwitserland kopen?

Als niet-Zwitser is het niet altijd toegestaan om vastgoed in Zwitserland te kopen. Dit is wettelijk vastgelegd middels de Lex Koller wetgeving. Deze zelfde wetgeving reguleert ook meteen de uitzonderingen hierop. Jaarlijks worden 1.500 ontheffingen verdeeld over de 26 kantons. Graag leggen wij u uit hoe het precies in zijn werk gaat. In elk geval is het aanbod op onze site 100% voorzien van deze ontheffing. Aan deze ontheffing zijn ook beperkingen verbonden, namelijk: - Maximaal bewoonbare woonoppervlak 200m2 - Maximale grootte grondstuk in volledig eigendom 1000 m2.

Hypotheek voor onroerend goed in Zwitserland?

Er zijn diverse methodes voor de financiering van onroerend goed in Zwitserland, dan wel in combinatie met vermogensbeheer. Een vuistregel is dat de banken bereid zijn tot 60% van een tweede woning te financieren. Let op! Uitsluitend in Zwitserland gevestigde banken mogen een hypotheek verstrekken voor Zwitsers vastgoed.

Kan ik in Zwitserland wonen / werken?

Indien u een inwoner bent van de Europese Unie of EFTA land, kunt u zich vestigen in Zwitserland indien u bijv. kunt aantonen een dienstverband te hebben resp. inkomen te hebben in Zwitserland.

Mag ik vastgoed in Zwitserland verhuren?

Het is toegestaan om vastgoed in Zwitserland te verhuren aan toeristen. U mag de woning echter niet verhuren aan vaste bewoners. Dit om speculatie op de woningmarkt van 'buitenaf' te voorkomen.