Vastgoed in Aargau

In het noorden van Zwitserland ligt kanton Aargau gelegen tussen Basel en Zürich. Bestaande uit vier veelzijdige regionen heeft het kanton veel te bieden. Denk aan cultuur, natuur, water en ontspanning. Niet voor niets is vastgoed in Aargau zeer geliefd onder vakantiegangers en investeerders. Opzoek naar een (tweede) huis in Zwitserland? Wij van FIRST. zijn gespecialiseerd in de aan- en verkoop van Zwitsers onroerend goed en adviseren u graag.

Contact met FIRST.

Investeren brengt vragen met zich mee, die wij als specialist graag beantwoorden. Zo kan je bij de aankoop van een huis in Zwitserland als niet-Zwitser tegen obstakels aanlopen. Wij kennen deze als geen ander en begeleiden u voor een soepel proces. Daarnaast informeren wij u graag over de mogelijkheden en fiscale voordelen van van vastgoed in Aargau voor een optimaal rendement.

Onroerend goed in Aargau Zwitserland

Investeren? Vastgoed in Aargau

U wilt uw vermogen natuurlijk verstandig beleggen. Onroerend goed in Zwitserland kan dan de oplossing zijn. De veilige haven van Europa kent een stabiel politiek klimaat en een sterke valuta. Daarnaast maakt de hoge levenskwaliteit, het prachtige landschap en het beperkte aanbod onroerend goed in Aargau zeer gewild.

Financiering van onroerend goed

Voor de financiering zijn zakelijk en privé oplossingen. Als niet-Zwitser is het mogelijk om een hypotheek van 60% van het aankoopbedrag te verkrijgen bij een Zwitserse bank tegen een rentepercentage van ongeveer 1%. Dit kan voor periodes van 5 tot 35 jaar met als voorwaarden dat de hypotheek voor het 70e levensjaar is afbetaald.

Verder kijkt de bank uiteraard naar eventuele verplichtingen in eigen land, zoals een (eventuele) hypotheek, huur, leningen, alimentatie en openstaande schulden. Samen met onze partners in Zwitserland begeleiden wij u in dit proces.

Beleef Aargau!

Bij elk bezoek aan Aargau beleef je iets nieuws. Zo kan je het kanton onderverdelen in vier veelzijdige regionen, namelijk Berner Aargau, het Fricktal, Baden en Freiamt met ieder unieke kenmerken.

Vastgoed Aargau

Natuur en wandelen

Het regionale natuurpark dat iedereen zal kennen is natuurlijk het Jurapark Aargau, maar ook de Waterburcht van Zwitserland is een juweeltje. Bij de Waterburcht monden rivier de Reuss en de Limmat uit in de Aare, waar meer dan 40% van al het Zwitserse watervolume doorstroomt.

Geniet in Aargau van 1065 kilometer aan wandelroutes en bijna 1000 kilometer aan fietsroutes langs groene weiden, uiterwaardengebieden en indrukwekkende bosgebieden.

Water en ontspanning

Ook voor water, recreatie en ontspanning bezoekt u Aargau. Rust en ontspanning zijn kernwaarden van de regio met heerlijke thermaalbaden in Bad Schinznach, Bad Zurzach en Rheinfelden. Bij een bezoek mag u bijvoorbeeld de natuurlijke warmwaterbronnen niet overslaan met temperaturen tot 45 graden Celsius en de hoogste zwavelconcentratie in heel Zwitserland.

Cultuur en steden

Ontdek indrukwekkende burchten en kastelen in Aargau. Herleef het interessante en beroemde verleden van het gebied. U vindt hier talloze sporen van de Habsburgse adel, riddertijd en Romeinen. Zo zijn er 13 historische binnensteden en meer dan 70 musea en tentoonstellingen te vinden in Aargau.

Meer informatie?

Als specialist op het gebied van vastgoed in Aargau zijn wij bekend met alle juridische en fiscale kansen en valkuilen. Met een vestiging in Nederland en Zwitserland begeleiden wij u in het hele traject.

Wij nemen de mogelijkheden graag met u door. Bereik ons via het contactformulier of neem direct contact op:

FAQ: Vastgoed in Aargau

Als niet Zwitser een woning in Aargau kopen?

Als niet-Zwitser is het niet altijd toegestaan om vastgoed in Aargau te kopen. Dit is wettelijk vastgelegd middels de Lex Koller wetgeving. Deze zelfde wetgeving reguleert ook meteen de uitzonderingen hierop. Jaarlijks worden 1.500 ontheffingen verdeeld over de 26 kantons. Graag leggen wij u uit hoe het precies in zijn werk gaat. In elk geval is het aanbod op onze site 100% voorzien van deze ontheffing. Aan deze ontheffing zijn ook beperkingen verbonden, namelijk: - Maximaal bewoonbare woonoppervlak 200m2 - Maximale grootte grondstuk in volledig eigendom 1000 m2.

Hypotheek voor onroerend goed in Aargau?

Er zijn diverse methodes voor de financiering van onroerend goed in Aargau, dan wel in combinatie met vermogensbeheer. Een vuistregel is dat de banken bereid zijn tot 60% van een tweede woning te financieren. Let op! Uitsluitend in Zwitserland gevestigde banken mogen een hypotheek verstrekken voor Zwitsers vastgoed.

Kan ik in Zwitserland wonen / werken?

Indien u een inwoner bent van de Europese Unie of EFTA land, kunt u zich vestigen in Zwitserland indien u bijv. kunt aantonen een dienstverband te hebben resp. inkomen te hebben in Zwitserland.

Mag ik vastgoed in Aargau verhuren?

Het is toegestaan om vastgoed in Aargau te verhuren aan toeristen. U mag de woning echter niet verhuren aan vaste bewoners. Dit om speculatie op de woningmarkt van 'buitenaf' te voorkomen.