Vastgoed in Davos

Wilt u investeren in een tweede huis of appartement in Davos? FIRST. begeleid bij de aan- en verkoop van vastgoed in Davos en beschikt over diverse luxe woningen in de regio. De woningen zijn stuk voor stuk uniek en voldoen aan de door FIRST. gestelde eisen. Wij laten u graag kennismaken met de mogelijkheden voor de aankoop van onroerend goed in Zwitserland. Geschikt voor recreatief gebruik, verhuur en als vaste verblijfplaats.

Contact met FIRST.

Als specialist op de markt zijn wij bekend met de regelgeving, projectontwikkeling en de financiering van woningen in Zwitserland. Zo zijn wij bekend met de fiscale voordelen en begeleiden wij in het hele traject. De Zwitserse overheid heeft o.a. in samenwerking met FIRST. de regelgeving voor de aankoop van (recreatief) onroerend goed aangepast, waardoor de mogelijkheden voor niet-Zwitsers zijn verruimd. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Vastgoed Davos Platz

Telefoon: +41(0)317770042 of e-mail: info@fp.ag

Vastgoed in Davos kopen

Davos is gelegen in kanton Graubünden en is (internationaal) zeer gewild om diverse redenen, zoals vakantie, (winter)sport en congressen. Daarnaast staat Davos bekend als kuuroord en de 'helende' werking. De combinatie maakt het zowel een perfecte investering als de ideale bestemming voor een tweede huis.

Op een hoogte van 1560 meter is Davos de hoogste stad in de Zwitserse Alpen. Een uitstekende bestemming voor zowel zomervakanties, wintersport als uitstapjes met het hele gezin. Geniet in de zomerperiode van in totaal ongeveer 700 kilometer aan gemarkeerde wandelpaden. In de winter vindt u 300 kilometer skipiste, 100 kilometer aan langlaufpaden en 150 kilometer aan wandelpaden. Daarnaast tref je in Davos een rodel-, ijshockey-, schaats- en curlingbaan.

Hard Rock hotel: Appartementen in Davos

In het veelzijdige Davos bevindt zich een unieke kans. Gelegen in het stadshart van Davos Platz vind je woningen met oppervlaktes van 72 tot 125 vierkante meter. Geïnspireerd door Hard Rock hotels is het toonaangevende architectuur- en designbedrijf Woods Bagot gelukt om rust en creativiteit samen te brengen.

De luxe appartementen van het Hard Rock hotel in Davos zijn inclusief inrichting, waarin huiselijk comfort en moderne functionaliteit samenvloeien. Nieuwsgierig naar deze woning in Davos? Neem contact met ons op en wij informeren u graag over de mogelijkheden van vastgoed in Davos.

Voordelen van FIRST.

Een vakantiehuis of vastgoed in Davos kopen? Als specialist in Zwitsers vastgoed begeleiden en adviseren wij in het hele traject. Dit brengt diverse voordelen met zich mee, omdat u hiermee (kostbare) complicaties kunt voorkomen. Zo kunt u na aankoop geconfronteerd worden met de ene na de andere belasting, kan er geen vergunning zijn voor buitenlandse investeerders of blijkt de financiering niet te lukken.

Het vooraf inwinnen van juiste informatie kan complicaties tijdens het aankoopproces voorkomen. Daarnaast biedt FIRST. een aantal andere voordelen, zoals:

  • Fiscaal advies en verhuur opties;
  • Partners in Zwitserland op notarieel, juridisch en financieel gebied;
  • Het vastgoed in Davos op locatie bezichtigen;
  • Een Nederlands aanspreekpunt met kennis van huidige en komende projecten.

Meer informatie?

Maak gebruik van het contactformulier of neem direct contact op via:

Lees ook:

FAQ: Vastgoed in Davos

Als niet Zwitser een woning in Davos kopen?

Als niet-Zwitser is het niet altijd toegestaan om vastgoed in Davos te kopen. Dit is wettelijk vastgelegd middels de Lex Koller wetgeving. Deze zelfde wetgeving reguleert ook meteen de uitzonderingen hierop. Jaarlijks worden 1.500 ontheffingen verdeeld over de 26 kantons. Graag leggen wij u uit hoe het precies in zijn werk gaat. In elk geval is het aanbod op onze site 100% voorzien van deze ontheffing. Aan deze ontheffing zijn ook beperkingen verbonden, namelijk: - Maximaal bewoonbare woonoppervlak 200m2 - Maximale grootte grondstuk in volledig eigendom 1000 m2.

Hypotheek voor onroerend goed in Davos?

Er zijn diverse methodes voor de financiering van onroerend goed in Davos, dan wel in combinatie met vermogensbeheer. Een vuistregel is dat de banken bereid zijn tot 60% van een tweede woning te financieren. Let op! Uitsluitend in Zwitserland gevestigde banken mogen een hypotheek verstrekken voor Zwitsers vastgoed.

Kan ik in Zwitserland wonen / werken?

Indien u een inwoner bent van de Europese Unie of EFTA land, kunt u zich vestigen in Zwitserland indien u bijv. kunt aantonen een dienstverband te hebben resp. inkomen te hebben in Zwitserland.

Mag ik vastgoed in Davos verhuren?

Het is toegestaan om vastgoed in Davos te verhuren aan toeristen. U mag de woning echter niet verhuren aan vaste bewoners. Dit om speculatie op de woningmarkt van 'buitenaf' te voorkomen.