Vastgoed in Graubünden

Wilt u investeren in een luxe woning in Zwitserland. Bekijk dan ons aanbod van vastgoed in Graubünden. Woningen in ons aanbod zijn als tweede huis, permanente verblijfplaats of voor de verhuur bruikbaar. Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag een gesprek met ons aan en wij vertellen u graag meer. 

Contact met FIRST.

Kanton Graubünden ligt in Oost-Zwitserland en kent bijzonder mooie natuur met bergen, passen en rivieren. Naast de schilderachtige natuur vindt u hier authentieke Zwitserse (boeren)dorpen en toeristische steden als Davos, St-Moritz en Klosters. Graubünden is een regio die onaangetast en volledig zichzelf is gebleven. De tijd lijkt hier stil te staan en dat merk je direct. Wanneer u de regio bezoekt komt u helemaal tot rust. Binnen één dag bent u al 'onthaast'.

Vastgoed Graubunden

Telefoon: +41(0)317770042 of e-mail: info@fp.ag

Vastgoed in Graubünden kopen

FIRST. bemiddelt al meer dan 15 jaar bij de aan- en verkoop van vastgoed in Zwitserland. Het kopen van een huis als niet-Zwitser kan complexer zijn dan in andere landen en wij kennen de (lokale) regelgeving als geen ander. Laat u daarom juist informeren en adviseren door een specialist. Ook op financieel gebied zorgen wij voor een optimaal rendement uit uw investering.

Appartementen Hard Rock Hotel Davos

Op dit moment vindt u direct beschikbare appartementen in Davos. Het betreft luxe appartementen in het Hard Rock hotel met oppervlaktes van 72 tot 125 vierkante meter. De architectuur is geïnspireerd door Hard Rock hotels en het toonaangevende architectuur- en designbedrijf Woods Bagot. Het is beide gelukt om rust en creativiteit samen te brengen. De appartementen zijn dan ook inclusief inrichting, waarin huiselijk comfort en moderne functionaliteit samenkomen.

Projectontwikkeling van FIRST.

Naast de aankoopbegeleiding zijn wij tevens leidend partner bij de ontwikkeling van luxe resorts en hotels in Zwitserland. Om vanaf het begin direct succesvol te zijn is een specialistische werkwijze en de persoonlijke benadering van FIRST. noodzakelijk. Hiervoor combineren wij onze expertise van Zwitserland met een ‘agile’ projectwerkwijze en nemen wij zorgen uit handen. Meer weten of bent u geïnteresseerd in onze dienst? Neem direct contact met ons op.

Wonen in Graubünden

In Graubünden kan alles. Denk aan wandelen, wintersport, ontspannen of bezienswaardigheden bekijken. Heerlijk eten? In Davos en St-Moritz kan je eindeloos genieten van pizza's. Specialiteit van de regio is Bündner Fleisch wat in dunne plakjes wordt geserveerd in combinatie met boerenbrood. Ook de wijnliefhebber kan goed uit de voeten in het gebied met diverse wijnen uit Rijndal van Chur.

Voordelen van FIRST.

Een vakantiehuis of vastgoed in Graubünden kopen? Als specialist in Zwitsers vastgoed begeleiden en adviseren wij in het hele traject. Dit brengt diverse voordelen met zich mee, omdat u hiermee (kostbare) complicaties kunt voorkomen. Zo kunt u na aankoop geconfronteerd worden met de ene na de andere belasting, kan er geen vergunning zijn voor buitenlandse investeerders of blijkt de financiering niet te lukken.

Het vooraf inwinnen van juiste informatie kan complicaties tijdens het aankoopproces voorkomen. Daarnaast biedt FIRST. een aantal andere voordelen, zoals:

  • Fiscaal advies en verhuur opties;
  • Partners in Zwitserland op notarieel, juridisch en financieel gebied;
  • Het vastgoed in Graubünden op locatie bezichtigen;
  • Een Nederlands aanspreekpunt met kennis van huidige en komende projecten.

Meer informatie?

Maak gebruik van het contactformulier of neem direct contact op via:

Lees ook:

FAQ: Vastgoed in Graubünden

Als niet Zwitser een woning in Graubünden kopen?

Als niet-Zwitser is het niet altijd toegestaan om vastgoed in Graubünden te kopen. Dit is wettelijk vastgelegd middels de Lex Koller wetgeving. Deze zelfde wetgeving reguleert ook meteen de uitzonderingen hierop. Jaarlijks worden 1.500 ontheffingen verdeeld over de 26 kantons. Graag leggen wij u uit hoe het precies in zijn werk gaat. In elk geval is het aanbod op onze site 100% voorzien van deze ontheffing. Aan deze ontheffing zijn ook beperkingen verbonden, namelijk: - Maximaal bewoonbare woonoppervlak 200m2 - Maximale grootte grondstuk in volledig eigendom 1000 m2.

Hypotheek voor onroerend goed in Graubünden?

Er zijn diverse methodes voor de financiering van onroerend goed in Graubünden, dan wel in combinatie met vermogensbeheer. Een vuistregel is dat de banken bereid zijn tot 60% van een tweede woning te financieren. Let op! Uitsluitend in Zwitserland gevestigde banken mogen een hypotheek verstrekken voor Zwitsers vastgoed.

Kan ik in Zwitserland wonen / werken?

Indien u een inwoner bent van de Europese Unie of EFTA land, kunt u zich vestigen in Zwitserland indien u bijv. kunt aantonen een dienstverband te hebben resp. inkomen te hebben in Zwitserland.

Mag ik vastgoed in Graubünden verhuren?

Het is toegestaan om vastgoed in Graubünden te verhuren aan toeristen. U mag de woning echter niet verhuren aan vaste bewoners. Dit om speculatie op de woningmarkt van 'buitenaf' te voorkomen.