Vastgoed in de Jura

Veilig investeren? FIRST. is gespecialiseerd bij de aan- en verkoop van luxe woningen in Zwitserland. Zowel zakelijk als privé zijn er mogelijkheden vanaf CHF 182.000, waarbij u woningen kunt gebruiken als vakantiewoningen, tijdelijke of vaste verblijfplaats. Zwitserland is zeer gewild onder investeerders. Niet alleen de hoge levenskwaliteit en de prachtige omgeving maken het land gewild. Ook de politieke stabiliteit en valuta zorgen al jaren voor een vast rendement. Investeren in één van de meest solide huizenmarkten ter wereld? Ontdek vastgoed in de Jura of andere delen van Zwitserland. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden.

Contact met FIRST.

De Jura is het Franstalige gedeelte in het noordwesten van Zwitserland. Het kanton heeft zich sinds 1979 afgescheiden van kanton Bern na hevige druk van het Franstalige deel. Hiermee is Jura het jongste kanton van Zwitserland, maar zeker niet de minste. Met bergtoppen tot 1700 meter, uitgestrekte bossen, grotten en kloven kan je hier eindeloos genieten. Investeer in onroerend goed in Jura. Er zijn diverse luxe appartementen en woningen verkrijgbaar.

Vastgoed Jura

Onroerend goed in de Jura met FIRST.

Als natuurliefhebber kunt u in de Jura grenzeloos genieten. De verfrissende geur van dennenbossen, sprankelende meren en rivieren, watervallen en kalksteengrotten vindt u hier in overvloed.

Vastgoed in de Jura vindt u in zowel de stedelijke als natuurgebieden. Interessant is natuurlijk onroerend goed in de grote steden. Denk aan Genève, Laussanne en dorpen rondom het meer van Genève of nabij het  Regionale Natuurpark van de Hoge-Jura. Genève is met ruim 200.000 duizend inwoners na Zürich de grootste stad van Zwitserland en een begrip in de zakelijke wereld. Er is (internationaal) altijd vraag naar onroerend goed in de Jura. De aankoop van een woning in deze regio is daarom een veilige investering.

Huis kopen de Jura

Investeren met FIRST.

Als specialist op het gebied van vastgoed in de Jura zijn wij bekend met alle juridische en fiscale kansen en valkuilen. Met een vestiging in Nederland en Zwitserland begeleiden wij u in het hele traject.

Wij nemen de mogelijkheden graag met u door. Bereik ons via het contactformulier of neem direct contact op:

FAQ: Vastgoed in de Jura

Als niet Zwitser een woning in de Jura kopen?

Als niet-Zwitser is het niet altijd toegestaan om vastgoed in de Jura te kopen. Dit is wettelijk vastgelegd middels de Lex Koller wetgeving. Deze zelfde wetgeving reguleert ook meteen de uitzonderingen hierop. Jaarlijks worden 1.500 ontheffingen verdeeld over de 26 kantons. Graag leggen wij u uit hoe het precies in zijn werk gaat. In elk geval is het aanbod op onze site 100% voorzien van deze ontheffing. Aan deze ontheffing zijn ook beperkingen verbonden, namelijk: - Maximaal bewoonbare woonoppervlak 200m2 - Maximale grootte grondstuk in volledig eigendom 1000 m2.

Hypotheek voor onroerend goed in de Jura?

Er zijn diverse methodes voor de financiering van onroerend goed in de Jura, dan wel in combinatie met vermogensbeheer. Een vuistregel is dat de banken bereid zijn tot 60% van een tweede woning te financieren. Let op! Uitsluitend in Zwitserland gevestigde banken mogen een hypotheek verstrekken voor Zwitsers vastgoed.

Kan ik in Zwitserland wonen / werken?

Indien u een inwoner bent van de Europese Unie of EFTA land, kunt u zich vestigen in Zwitserland indien u bijv. kunt aantonen een dienstverband te hebben resp. inkomen te hebben in Zwitserland.

Mag ik vastgoed in de Jura verhuren?

Het is toegestaan om vastgoed in de Jura te verhuren aan toeristen. U mag de woning echter niet verhuren aan vaste bewoners. Dit om speculatie op de woningmarkt van 'buitenaf' te voorkomen.