Vastgoed in Luzern

Droomt u ook van een woning in Luzern? De stad is een populaire bestemming voor investeerders en vakantiegangers en is daarmee de ideale locatie voor een tweede huis. Benieuwd naar de mogelijkheden voor vastgoed in Luzern? Wij vertellen hier graag alles over.

Contact met FIRST.

Als specialist op de Zwitserse huizenmarkt zijn wij bekend met de (lokale) regelgeving en fiscale voordelen. Zo is FIRST. o. a. betrokken geweest bij een wetswijziging, waarmee de regels voor de aankoop van onroerend goed in Zwitserland voor niet-Zwitsers is verruimd.

Vastgoed in Luzern

Telefoon: +41(0)317770042 of e-mail: info@fp.ag

Vastgoed in Luzern kopen

In Luzern is op dit moment één appartement per direct beschikbaar. Het appartement betreft een penthouse en is onderdeel van een project met 18 woningen. Het Eigenthal penthouse is gelegen in de gemeente Schwarzenberg in kanton Luzern. Met een oppervlakte van 64 vierkantemeter is het Eigenthal penthouse geschikt als tweede huis, vakantiewoning of permanente verblijfplaats. Ook is het mogelijk om de woning te verhuren aan toeristen. Wij vertellen hier graag alles over!

Geïnteresseerd? Wij tonen de woning in Luzern graag. De locatie kent schitterende panoramapunten en recreatieve mogelijkheden voor zowel de zomer- als winterperiode. Geniet hier bijvoorbeeld van mooie beekjes, wandelroutes en langlaufroutes. Ook is de streek populair onder de zonaanbidders. De gemeente Schwarzenberg ligt op 1000 meter hoogte en ligt hierdoor meestal boven de mistgrens, waardoor de zon zelfs nog in het najaar en de winterperiode doorbreekt.

Woning in Luzern

Woning of tweede huis in Luzern

Onze dienstverlening gaat verder dan het zoeken van de juiste woning. Wij begeleiden in het hele traject bij de aan- of verkoop van een tweede huis in Zwitserland. Zo ondersteunen wij op fiscaal, juridisch en notarieel vlak en brengen u in contact met de juiste partner in Zwitserland.

Wonen in Luzern? De stad is de toegangspoort tot centraal Zwitserland en gelegen aan het Vierwoudstrekenmeer. In de stad vindt u leuke winkels, eetgelegenheid aan de oever, schilderachtige huisjes, bergpanorama's en natuurlijk de kenmerkende middeleeuwse kapelbrug in het midden van het stadshart. Laat u verleiden door de charme van de stad en ontdek investeringsmogelijkheden via FIRST. Wij informeren u graag!

Voordelen van FIRST.

Een vakantiehuis of vastgoed in Luzern kopen? Als specialist in Zwitsers vastgoed begeleiden en adviseren wij in het hele traject. Dit brengt diverse voordelen met zich mee, omdat u hiermee (kostbare) complicaties kunt voorkomen. Zo kunt u na aankoop geconfronteerd worden met de ene na de andere belasting, kan er geen vergunning zijn voor buitenlandse investeerders of blijkt de financiering niet te lukken.

Het vooraf inwinnen van juiste informatie kan complicaties tijdens het aankoopproces voorkomen. Daarnaast biedt FIRST. een aantal andere voordelen, zoals:

  • Fiscaal advies en verhuur opties;
  • Partners in Zwitserland op notarieel, juridisch en financieel gebied;
  • Het vastgoed in Luzern op locatie bezichtigen;
  • Een Nederlands aanspreekpunt met kennis van huidige en komende projecten.

Meer informatie?

Maak gebruik van het contactformulier of neem direct contact op via:

Lees ook:

FAQ: Vastgoed in Luzern

Als niet Zwitser een woning in Luzern kopen?

Als niet-Zwitser is het niet altijd toegestaan om vastgoed in Luzern te kopen. Dit is wettelijk vastgelegd middels de Lex Koller wetgeving. Deze zelfde wetgeving reguleert ook meteen de uitzonderingen hierop. Jaarlijks worden 1.500 ontheffingen verdeeld over de 26 kantons. Graag leggen wij u uit hoe het precies in zijn werk gaat. In elk geval is het aanbod op onze site 100% voorzien van deze ontheffing. Aan deze ontheffing zijn ook beperkingen verbonden, namelijk: - Maximaal bewoonbare woonoppervlak 200m2 - Maximale grootte grondstuk in volledig eigendom 1000 m2.

Hypotheek voor onroerend goed in Luzern?

Er zijn diverse methodes voor de financiering van onroerend goed in Luzern, dan wel in combinatie met vermogensbeheer. Een vuistregel is dat de banken bereid zijn tot 60% van een tweede woning te financieren. Let op! Uitsluitend in Zwitserland gevestigde banken mogen een hypotheek verstrekken voor Zwitsers vastgoed.

Kan ik in Zwitserland wonen / werken?

Indien u een inwoner bent van de Europese Unie of EFTA land, kunt u zich vestigen in Zwitserland indien u bijv. kunt aantonen een dienstverband te hebben resp. inkomen te hebben in Zwitserland.

Mag ik vastgoed in Luzern verhuren?

Het is toegestaan om vastgoed in Luzern te verhuren aan toeristen. U mag de woning echter niet verhuren aan vaste bewoners. Dit om speculatie op de woningmarkt van 'buitenaf' te voorkomen.