Vastgoed in Schwyz

In het midden van Zwitserland vindt u kanton Schwyz. Gelegen tussen de Zugersee, het Vierwoudstedenmeer en het Meer van Zürich is het een levendig en bruisend kanton. Vastgoed in Schwyz is dan ook zeer gewild onder investeerders van over de hele wereld. Benieuwd naar de investeringsmogelijkheden, beschikbare woningen of aanstaande projecten? Neem direct contact met ons op.

Contact met FIRST.

FIRST. begeleidt ruim 15 jaar investeerders bij de aan- en verkoop van onroerend goed in Schwyz en andere delen van Zwitserland. Als specialist kennen wij de parels op de markt en zijn bekend met de (lokale) regelgevingen. Daarbij adviseren wij graag op financieel vlak voor een optimaal rendement. Zo is de hypotheekrente van een tweede huis in Nederland niet aftrekbaar, maar is dit te salderen met het bezit binnen de fiscale kaders. Ook verhuur behoort tot de mogelijkheden om het rendement van uw investering te vergroten, maar bent u dit als eigenaar uiteraard niet verplicht.

Vastgoed Schwyz

Vastgoed in Schwyz van FIRST.

Op dit moment beschikt FIRST. niet over direct beschikbaar onroerend goed in Schwyz, maar zijn er wel opties in omringende regionen. Denk aan woningen in Bern, Luzern, Zürich, Uri en Graubunden. Kijk daarom gerust even naar ons aanbod in Zwitserland.


Bekijk het volledige: woningaanbod in Zwitserland


Investeren in Zwitserland

De politieke stabiliteit, sterke valuta en zeer hoge levenskwaliteit maken vastgoed in Zwitserland een veilige investering. De Zwitserse huizenmarkt behoort tot één van de meest solide markten ter wereld. Als Nederlander is het mogelijk om een tweede huis of appartement in Schwyz te kopen, maar wat zijn eigenlijk de beperkingen en waar moet je op letten? Als specialist informeren wij u graag.

Hypotheek in Zwitserland

Wanneer je als Nederlander een huis wilt kopen is de stelregel dat u 40% van de totale koopsom uit eigen middelen financiert. Voor de overige 60% verkrijgt u middels een hypotheek bij een Zwitserse bank tegen de (huidige) rente van 1%. Gunstig is dat de rente volledig aftrekbaar is van bijvoorbeeld huurinkomsten. Zo verlaagt u het vermogen en daarmee de vermogensbelasting.
 


Meer informatie?

Maak gebruik van het contactformulier of neem direct contact op via:

FAQ: Vastgoed in Schwyz

Als niet Zwitser een woning in Schwyz kopen?

Als niet-Zwitser is het niet altijd toegestaan om vastgoed in Schwyz te kopen. Dit is wettelijk vastgelegd middels de Lex Koller wetgeving. Deze zelfde wetgeving reguleert ook meteen de uitzonderingen hierop. Jaarlijks worden 1.500 ontheffingen verdeeld over de 26 kantons. Graag leggen wij u uit hoe het precies in zijn werk gaat. In elk geval is het aanbod op onze site 100% voorzien van deze ontheffing. Aan deze ontheffing zijn ook beperkingen verbonden, namelijk: - Maximaal bewoonbare woonoppervlak 200m2 - Maximale grootte grondstuk in volledig eigendom 1000 m2.

Hypotheek voor onroerend goed in Schwyz?

Er zijn diverse methodes voor de financiering van onroerend goed in Schwyz, dan wel in combinatie met vermogensbeheer. Een vuistregel is dat de banken bereid zijn tot 60% van een tweede woning te financieren. Let op! Uitsluitend in Zwitserland gevestigde banken mogen een hypotheek verstrekken voor Zwitsers vastgoed.

Kan ik in Zwitserland wonen / werken?

Indien u een inwoner bent van de Europese Unie of EFTA land, kunt u zich vestigen in Zwitserland indien u bijv. kunt aantonen een dienstverband te hebben resp. inkomen te hebben in Zwitserland.

Mag ik vastgoed in Schwyz verhuren?

Het is toegestaan om vastgoed in Schwyz te verhuren aan toeristen. U mag de woning echter niet verhuren aan vaste bewoners. Dit om speculatie op de woningmarkt van 'buitenaf' te voorkomen.