Vastgoed in Sankt Gallen

Opzoek naar een (tweede) droomhuis? Investeer in één van de meest solide huizenmarkten ter wereld en bekijk ons aanbod van vastgoed in Sankt Gallen. FIRST. bemiddelt reeds ruim 15 bij de aan- en verkoop van luxe woningen in Zwitserland. Daarnaast adviseren wij op financieel gebied voor een optimaal rendement uit uw investering.

Contact met FIRST.

Wij kennen de (lokale) regelgeving en fiscale voordelen als geen ander. Als expert heeft o.a. FIRST. samengewerkt met de Zwitserse overheid om de regelgeving voor het kopen van een “tweede woning“ te wijzigen. Opzoek naar een tweede huis of appartement in Sankt Gallen? Wij informeren u graag over de mogelijkheden en aandachtspunten.

Tweede huis Sankt Gallen

Wonen in Sankt Gallen

Het metropool in Noordoost-Zwitserland is een centraal gelegen kanton. Zo grenst Sankt Gallen op het vierlandenpunt tussen Zwitserland, Oostenrijk, Duitsland en het Vorstendom Liechtenstein. Daarbij kan je ook in de regio zelf leuke uitjes plannen, zoals een dagje Sankt Gallen (stad) met de Barokke kathedraal en stichtsbibliotheek met een vermelding op de UNESO-werelderfgoedlijst.

Liever een dagje wandelen? Kies dan uit één van de honderden wandelingen door het schitterende Appenzellerland of langs de oevers van het Bodenmeer (de Bodensee). De regio van Sankt Gallen heeft veel te bieden, wat het een aantrekkelijke locatie maakt voor een investering in onroerend goed.

Vastgoed Sankt Gallen

Vastgoed in Sankt Gallen en FIRST.

Een woning in Sankt Gallen gevonden? Wij ondersteunen op financieel, juridisch en notarieel gebied, waarmee het kopen van een huis in Zwitserland zorgeloos verloopt. Samen met onze partners in Zwitserland begeleiden wij u in het hele traject.

Wil je bijvoorbeeld een hypotheek voor een woning in Zwitserland afsluiten? Voor vastgoed in Sankt Gallen worden deze door Zwitserse banken verstrekt en in sommige gevallen door pensioenfondsen of overheidsinstanties. Hierbij wordt gekeken naar de financiële situatie en eventuele verplichtingen in eigen land, zoals hypotheek, huur, leningen of alimentatie. Tevens kijken verstrekkers naar het inkomen, het pensioen en beleggingsopbrengsten. Over het algemeen kan u als niet-Zwitser een hypotheek van 50 tot 80 procent van de vraagprijs verwachten.

Projectontwikkeling in Sankt Gallen

Bouw of projectontwikkeling in Sankt Gallen? Naast de aan- en verkoop van woningen zetten wij onze expertise in bij de projectontwikkeling en bouw van luxe resorts, hotels en onroerend goed in Sankt Gallen en andere delen van Zwitserland. Onze persoonlijke benadering, unieke werkwijze en expertise van Zwitserland dragen bij aan het succes van uw project. Geïnteresseerd? Neem direct contact met ons op.


Meer informatie?

Maak gebruik van het contactformulier of neem direct contact op via:

FAQ: Vastgoed in Sankt Gallen

Als niet Zwitser een woning in Sankt Gallen kopen?

Als niet-Zwitser is het niet altijd toegestaan om vastgoed in Sankt Gallen te kopen. Dit is wettelijk vastgelegd middels de Lex Koller wetgeving. Deze zelfde wetgeving reguleert ook meteen de uitzonderingen hierop. Jaarlijks worden 1.500 ontheffingen verdeeld over de 26 kantons. Graag leggen wij u uit hoe het precies in zijn werk gaat. In elk geval is het aanbod op onze site 100% voorzien van deze ontheffing. Aan deze ontheffing zijn ook beperkingen verbonden, namelijk: - Maximaal bewoonbare woonoppervlak 200m2 - Maximale grootte grondstuk in volledig eigendom 1000 m2.

Hypotheek voor onroerend goed in Sankt Gallen?

Er zijn diverse methodes voor de financiering van onroerend goed in Sankt Gallen, dan wel in combinatie met vermogensbeheer. Een vuistregel is dat de banken bereid zijn tot 60% van een tweede woning te financieren. Let op! Uitsluitend in Zwitserland gevestigde banken mogen een hypotheek verstrekken voor Zwitsers vastgoed.

Kan ik in Zwitserland wonen / werken?

Indien u een inwoner bent van de Europese Unie of EFTA land, kunt u zich vestigen in Zwitserland indien u bijv. kunt aantonen een dienstverband te hebben resp. inkomen te hebben in Zwitserland.

Mag ik vastgoed in Sankt Gallen verhuren?

Het is toegestaan om vastgoed in Sankt Gallen te verhuren aan toeristen. U mag de woning echter niet verhuren aan vaste bewoners. Dit om speculatie op de woningmarkt van 'buitenaf' te voorkomen.